Zorgverzekering 2018

//Zorgverzekering 2018

Zorgverzekering 2018

Zorgverzekering 2018

Zoals ieder jaar zal de zorgverzekering ook in 2018 weer gaan veranderen. We weten inmiddels dat het eigen risico €385,- zal blijven en dat de premie weer verder omhoog zal gaan. Het is dus ook dit jaar weer uiterst zinvol om de zorgverzekering 2018 te vergelijken. Je bespaart hiermee enkele honderden euro’s op jaarbasis en dat is toch weer mooi meegenomen. Het is verstandig om je goed te informeren over de zorgverzekering, voordat je besluit over te stappen.

Wat gaat er veranderen in 2018?

In eerste instantie zou het eigen risico in 2018 met 15 euro omhoog gaan. Dit werd aangekondigd op prinsjesdag maar op verzoek van verschillende partijen gaat deze stijging van het eigen risico niet door. Het eigen risico zal dus net zoals in 2017 €385,- blijven. DSW is traditie getrouw altijd de eerste met het bekend maken van de premie en ook voor 2018 heeft DSW als eerste de premie bekend gemaakt. Geheel onverwacht werd er geen stijging aangekondigd maar gaat het eigen risico bij DSW met €10 euro naar beneden. Dit geldt overigens alleen bij de partijen waar zij mee samenwerken.

Eigen risico 2018

Het eigen risico is in 2009 ingevoerd en is sinds die tijd alleen maar gestegen. In 2017 stopte deze trend en ook voor 2018 zal het eigen risico gelijk blijven met het jaar ervoor.

Zorgpremie 2018

Op dit moment is de premie voor de zorgverzekering nog niet bekend gemaakt door de verzekeraars. De meeste verzekeraars zullen de premie in november bekend gaan maken. Meteen daarna zal er dus ook door heel veel consumenten naar de zorgverzekering gekeken worden om op de premie te kunnen besparen.

Zorgverzekering vergelijken

Zoals we al schreven zal het ook dit jaar lonen om de zorgverzekering goed tegen het licht te houden. Zo kom je er namelijk achter of jouw zorgverzekering wel alles dekt waar jij denkt gebruik van te gaan maken. Maar ook zie je op deze manier of je niet veel te veel betaald voor jouw verzekering. Als blijkt dat je bij een andere verzekeraar minder premie betaald dan is het raadzaam om over te stappen van zorgverzekeraar.

Overstappen zorgverzekering

Ieder jaar zullen er weer tienduizenden mensen overstappen van zorgverzekering. Dit gebeurd voornamelijk in de laatste week van december. Tussen kerst en oud en nieuw vergelijken consumenten hun zorgverzekering en wordt er besloten om over te stappen naar een andere verzekeraar. De voornaamste redenen waarom mensen overstappen van zorgverzekering is de dekking en de premie. Het is dan ook raadzaam om op zowel de dekking als de premie te vergelijken. Als je namelijk alleen op de premie gaat vergelijken en je weet dat je veel zorg in een jaar nodig hebt dan kan je nog wel eens een verkeerde keuze maken.

Tip: Neem de tijd voor het vergelijken van de zorgverzekering! Je kunt namelijk maar eenmaal per jaar overstappen en als blijkt dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt kun je namelijk niet meer van verzekering veranderen.

Op onze website kun je alle verzekeraars met elkaar vergelijken, je zult zien dat als je het eigen risico vrijwillig ophoogt je minder premie gaat betalen. Je moet er wel rekening mee houden dat je hierdoor bij bezoek aan een arts of het ziekenhuis meer moet betalen. Als je weet dat je dit bedrag niet in één keer kunt betalen is het verstandig om vast wat geld opzij te zetten.

Premie 2018

Zodra de verzekeraars de zorgpremie voor 2018 bekend hebben gemaakt zullen wij deze op onze website vermelden. Je kunt dan op een overzichtelijke manier zien waar jij de goedkoopste zorgverzekering kunt afsluiten tegen de beste dekking.

2017-11-06T14:45:08+01:00