Zorgverzekering voor fysiotherapie vergelijken

/Zorgverzekering voor fysiotherapie vergelijken
Zorgverzekering voor fysiotherapie vergelijken 2017-10-21T10:20:43+01:00

Goedkoopste zorgverzekering fysiotherapie

In de basisverzekering van de zorgverzekering wordt de fysiotherapie behandeling beperkt vergoed. Dit is dan ook de reden waarom zoveel Nederlanders kiezen voor een aanvullende verzekering met fysiotherapie. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de fysiotherapie behandelingen zelf te betalen. Het is maar net of je verwacht of je wel of niet gebruik moet maken van de fysiotherapie. Graag bespreken we de fysiotherapie in de zorgverzekering in dit artikel om je te helpen om een goede keuze te maken. Een keuze of je wel of geen aanvullende verzekering wilt hebben naast de basisverzekering.

Nu direct vergelijken

Wanneer wordt fysiotherapie vergoed in de basisverzekering?

Of de fysiotherapie behandelingen vergoedt worden vanuit de basisverzekering of niet is afhankelijk van de aandoening die je hebt en ook van je leeftijd. Het is belangrijk of de aandoening op een lijst met chronische ziekten en aandoeningen staat.

Voor iedereen jonger dan 18 jaar worden de eerste negen behandeling vergoed voor fysiotherapie. Hierna kan het eenmalig verlengd worden met nog een keer negen behandeling fysiotherapie. Mensen met een chronische aandoening (welke ook op de lijst van chronische aandoeningen voor fysiotherapie staan) krijgen een volledige vergoeding voor de fysiotherapie behandelingen vanuit de basisverzekering.

Als u 18 jaar of ouder wordt dan zijn de vergoedingen van de fysiotherapie behandelingen anders in de basisverzekering. Als u last heeft van urine incontinentie worden de eerste negen behandeling vanuit de basisverzekering vergoedt. De eerste negen behandeling voor bekkenfysiotherapie worden vergoedt om specifiek te zijn. Natuurlijk geldt hiervoor wel het eigen risico voor. Het eigen risico zult u zelf moeten betalen. Misschien heb je het eigen risico al ergens anders voor betaald? Dan hoef je het niet meer voor de behandelingen van fysiotherapie te voldoen.

Heb je een aanvullende ziektekostenverzekering voor je fysiotherapie nodig?

Natuurlijk is het een afweging welke je moet maken of je wel of geen aanvullende verzekering gaat nemen voor je fysiotherapie behandelingen. Het is goed om te kijken of je veel sport of op een andere manier een blessure kunt oplopen waarvoor je fysiotherapie behandelingen nodig hebt. Als je niet intensief sport wil dat natuurlijk nog niet zeggen dat je geen blessure kunt krijgen. Je kunt ook op een andere manier last krijgen van je gewrichten of je spieren. Een verkeerde houding kan er ook voor zorgen dat je fysiotherapie behandelingen nodig hebt.
Als je natuurlijk gezond leeft en voldoende beweegt is de kans dat je naar een fysiotherapie behandeling moet gaan een stuk kleiner.

Wat kost een fysiotherapie behandeling?

Een fysiotherapie behandeling kost tegenwoordig 30 tot 40 euro. Het is een normale behandeling. Als u aar een fysiotherapeut gaat dan heeft u vaak meer dan een behandeling nodig. Om zelf niet voor deze kosten op te draaien is het mogelijk om een aanvullende ziektekostenverzekering af te sluiten met een fysiotherapie dekking. Het is per ziektekostenverzekeraar verschillend hoeveel behandelingen er vergoed worden. Natuurlijk ligt het ook aan het aanvullende pakket waarvoor u kiest. Een uitgebreider aanvullend pakket kent vaak meer fysiotherapie behandelingen dan een minder uitgebreid aanvullend ziektekostenverzekering pakket.

Een goede aanvullende ziektekostenverzekering met fysiotherapie dekking?

Voor veel mensen is het belangrijk om een goede ziektekostenverzekering te hebben. Misschien maken ze er niet direct gebruik van. Ze willen echter zeker weten dat alles goed gedekt is als hun iets overkomt. De ziektekosten van zaken welke in de aanvullende verzekeringen bij ziektekostenverzekeraars gedekt worden zijn vaak niet torenhoog. Het is echter vaak wel zo dat de kosten bij elkaar in de papieren kunnen lopen. Het is daarom slim om je hiervoor te verzekeren. Een van de mogelijkheden is dus om voor een goede aanvullende verzekering te kiezen. Een met een goede dekking voor fysiotherapie behandeling natuurlijk.

Wat kost een aanvullende ziektekostenverzekering?

Voor veel mensen is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat een aanvullende ziektekostenverzekering eigenlijk kost, voordat men er een afsluit. En dat is natuurlijk logisch. Het is verstandig om te kijken welke dekkingen je allemaal krijgt bij een aanvullende ziektekostenverzekering van een van de ziektekostenverzekeraars in ons land. Kijk welke vergoedingen er zijn en ook welke premie je hiervoor moet betalen. Misschien is een wat uitgebreider pakket wat duurder, maar krijg je hierdoor wel een hogere vergoeding waardoor je per saldo eigenlijk minder betaald.

Kies verstandig je aanvullende ziektekostenverzekering!

Natuurlijk is het belangrijk om goed te kijken welke ziektekostenverzekering je gaat afsluiten en ook welke aanvullende verzekeringen je hierbij kunt krijgen. Het is goed om de juiste verzekering te selecteren waarbij je een optimale dekking krijgt. Het is hierbij trouwens ook belangrijk om je niet blind te staren op de vergoedingen voor de fysiotherapie behandelingen. Kijk ook naar de vergoedingen voor een bril, alternatieve geneeswijzen en andere zaken. De mix van vergoedingen maakt een aanvullende ziektekostenverzekering aantrekkelijk.