HEMA

/HEMA
HEMA 2020-09-10T09:37:30+01:00

HEMA zorgverzekering

Hema zorgverzekeringDe HEMA zorgverzekering is een naturapolis. De dekking van de basisverzekering wordt ieder jaar door de overheid vastgesteld. Een voordeel van de HEMA zorgverzekering is het grote gemak waarmee de vergoedingen kunnen worden ingezien. Online via de website, of via de app voor de smartphone. Klanten krijgen zo een beeld van de medische kosten die worden vergoed, maar ook van de ingrepen of medicatie waarvoor een eigen bijdrage is vereist. Sluit je een HEMA zorgverzekering af? Dan krijg je bovendien 10% korting op bijna al je aankopen in de winkel. Dat noemt HEMA de ‘Gelukskorting’.

Naar HEMA Zorgverzekering

Basisverzekering HEMA

HEMA biedt twee basisverzekeringen. De premie van deze verzekeringen is afhankelijk van het gekozen eigen risico. De meest gekozen verzekering is het standaardpakket met het verplichte eigen risico. Klanten hebben echter de mogelijkheid om dit verplichte eigen risico te verhogen om meer korting te krijgen. De tweede basisverzekering heeft zodoende een lagere premie, maar omvat een vrijwillig eigen risico. De klant bespaart dus op de premie, maar bij bezoek aan een specialistische zorgverlener is een hoger bedrag voor eigen rekening.

Aanvullende verzekeringen HEMA

De basisverzekering kan op verschillende manieren worden uitgebreid, op basis van de wensen. Er zijn drie aanvullende pakketten. Het eerste pakket vergoedt onder meer 9 fysiotherapie behandelingen, spoedeisende hulp wereldwijd en reisvaccinaties. Het tweede pakket vergoedt de eigen bijdrage voor geneesmiddelen tot maximaal €200, – en bevat eveneens voetzorg. Het derde, tevens duurste pakket, vergoedt 18 fysiotherapie behandelingen, kraamzorg en orthodontie voor kinderen (tot €1500, -). Een compleet overzicht van de aanvullende verzekeringen vind je op de site.

Tandartsverzekeringen

De tandarts zit tegenwoordig niet meer in het basispakket, of in de aanvullende verzekering. Daarom bieden veel zorgverzekeraars, waaronder HEMA, de mogelijkheid om een aparte tandartsverzekering af te sluiten. Afhankelijk van het pakket dat je kiest krijg je een oplopend bedrag vergoed. De standaard tandartskosten zijn verzekerd, zoals consulten en vullingen, maar ook chirurgische behandelingen of implantaten kunnen worden meeverzekerd. Bepaal vooraf of de verhoging van de maandelijkse premie de moeite waard is.

Gecontracteerde zorg van HEMA

De basisverzekering van HEMA is een naturapolis. Dat betekent dat de kosten van gecontracteerde zorg voor 100% worden vergoed (afhankelijk van het type zorg gelden vaak aanvullende voorwaarden). Niet gecontracteerde zorg, bijvoorbeeld van een onafhankelijke zorgverlener, wordt voor maximaal 75% vergoed. Deze 75% is gebaseerd op de kosten van de behandeling bij een gecontracteerde zorgverlener. Voor sommige medicatie geldt ook een eigen bijdrage, die losstaat van het eigen risico.

HEMA zorgverleners

De HEMA zorgverzekering is geschikt voor iedere inwoner van Nederland. Door het hele land zijn daarom contracten afgesloten met specialistische zorgverleners. De HEMA Zorgvinder helpt je bij het lokaliseren van een gecontracteerde instelling in jouw regio. Je kunt daarbij kiezen tussen zorgverleners die momenteel worden vergoed, of zorgverleners die komend jaar onder contract staan. Afhankelijk van het type zorg zie je waar je terecht kunt. Je kunt ook controleren of een lokale zorgverlener wordt vergoedt, door de naam van de instelling in te voeren.

Kinderen meeverzekerd

In Nederland zijn kinderen onder de 18 jaar gratis meeverzekerd. Een zoon of dochter is na de geboorte tijdelijk bij te schrijven op de verzekering van één van de ouders, of die van het gezin. Zij betalen bovendien geen verplicht eigen risico. Vanaf het 18de levensjaar heeft het kind een eigen verzekering nodig. Deze kan worden aangevraagd vanaf de verjaardag. Vanaf dat moment geldt eveneens het verplichte eigen risico. Ook is het mogelijk om vanaf dit moment zorgtoeslag aan te vragen. De hoogte van deze toeslag wordt jaarlijks vastgesteld.

Eigen risico betalen in 10 termijnen

Het verplichte eigen risico kan bij HEMA in 10 termijnen worden afgedragen. Voor 2019 geldt een eigen risico van 385 euro. Dat betekent dat van februari tot november maandelijks 38,50 extra premie wordt gerekend. Bij een bezoek aan een specialist of een andere zorgverlener zijn dan geen betalingen verschuldigd. Gebruik je het eigen risico niet? Dan wordt het betaalde bedrag in juni teruggestort op de rekening. Het kan zeker de moeite waard zijn om de kosten van het eigen risico te spreiden, om zo hoge incidentele uitgaven te voorkomen. De maandelijkse termijnen kunnen ieder jaar veranderen, afhankelijk van de hoogte van het eigen risico.

Declaraties indienen bij HEMA

In de meeste gevallen dient een gecontracteerde zorgverlener de rekeningen direct in bij de verzekeraar. Je krijgt de nota dus niet in handen, maar ziet de vergoedingen terug in de online HEMA omgeving. Deze is toegankelijk via DigiD. In een aantal gevallen, bijvoorbeeld bij tandheelkundige zorg, ontvang je de nota wel. Je kunt deze dan opsturen naar HEMA, of digitaal indienen. Op de site staat een vergoedingenoverzicht. Aan de hand van dit overzicht wordt bepaald of de rekening volledig of deels wordt betaald. Je kunt zoeken naar een specifieke vergoeding als je snel uitsluitsel nodig hebt. Zorg dat je een nota op tijd indient, via de website of de App, zodat de kosten direct vergoed kunnen worden.

HEMA Overstapcoach

Iedereen die wil overstappen, kan gebruikmaken van de HEMA Overstapcoach. Deze service is dagelijks bereikbaar en geheel gratis. Een deskundige medewerker helpt je op weg. Ook kun je gebruik maken van de pakketwijzer op de site. Deze laat zien welk pakket het beste bij jouw zorgwensen aansluit. Aan de hand van een aantal vragen bepaal je de hoogte van het eigen risico en de juiste dekking. Hieruit volgt een aanbeveling voor de basisverzekering en eventueel een aanvullend pakket, of een tandartsverzekering.

Naar HEMA Zorgverzekering

Contact opnemen met HEMA

Bij vragen over je HEMA zorgverzekering kun je terecht op de website. In de eerste plaats kun je terecht bij de veelgestelde vragen. Daar staan de antwoorden van de meest voorkomende vragen met betrekking tot de verzekering, zoals de dekking in het buitenland. Voor een antwoord op een persoonlijk probleem is de verzekeraar telefonisch te bereiken via 088-2224114. Verder kun je contact opnemen via het contactformulier op de site. Ook vanuit de online omgeving kun je direct met de verzekeraar in contact komen.

Ziektekosten vergelijken

Door de ziektekosten te vergelijken zul je de zorgverzekering afsluiten met de laagste premie en de meest gunstige voorwaarden.