Promovendum

/Promovendum
Promovendum 2020-09-10T09:39:33+01:00

Promovendum

PromovendumPromovendum is een Nederlandse verzekeraar die zich in het bijzonder richt op hoger opgeleiden. Dit geldt in het bijzonder voor de schadeverzekeringen, die vaak een lagere premie hebben dan bij andere verzekeraars. Promovendum gaat uit van het principe dat hoger opgeleiden minder vaak schade maken, waardoor de premie laag kan blijven. Bij de autoverzekering kan dit bijvoorbeeld wel 20% schelen! De zorgverzekering van Promovendum is voor ieder beschikbaar. De verzekering is heel eenvoudig aan de eigen zorgwensen aan te passen. Het merk is zeer populair onder haar 260.000 leden. De dienstverlening wordt beoordeeld met een gemiddelde van 9,2.

Naar Promovendum

De basisverzekering van Promovendum

De basisverzekering van Promovendum is gelijk aan die van de andere verzekeraars. De inhoud van het pakket wordt immers door de overheid bepaald. In tegenstelling tot de concurrentie biedt Promovendum slechts één basisverzekering aan, een scherp geprijsde naturapolis. Er is dus geen restitutiepolis met volledig vrije zorgkeuze, maar daardoor blijft de maandelijks premie laag. Wel kun je als verzekerde in ieder Nederlands ziekenhuis terecht. Promovendum heeft met ieder ziekenhuis zorgcontracten afgesloten. Voor een niet gecontracteerde zorginstelling schommelt de vergoeding tussen 64% (voor bijvoorbeeld een zelfstandig behandelcentrum) tot maximaal 80%.

Lage premie basisverzekering

Een lage premie voor de basisverzekering is meestal het teken van een budgetpolis. Hierbij zijn de maandelijks kosten laag, maar de vergoedingen beperkt. Zo kun je slechts bij een aantal zorgverleners terecht; dat moet je goed controleren. De basisverzekering van Promovendum heeft weliswaar een relatief lage premie, maar het betreft zeker geen budgetpolis. De verzekeraar heeft een contract afgesloten met meer dan 32.000 zorgverleners door heel Nederland. Zo worden bijvoorbeeld alle ziekenhuizen, huisartsen en tandartsen vergoed. In de Zorgzoeker kun je zien of er een contract is afgesloten met jouw lokale zorginstelling.

Promovendum: aanvullende verzekeringen

Hoewel Promovendum slechts één basisverzekering heeft, zijn er diverse aanvullende verzekeringen. Met de ‘Primair’ module ben je onder meer verzekerd voor 5 behandelingen door een fysiotherapeut en anticonceptie vanaf 21 jaar. Ook worden alternatieve geneeswijzen vergoed. Leuke extraatjes zijn een vergoeding voor de inschrijfkosten voor de sportschool en een budget voor leefstijltraining. In de ‘Royaal’, ‘Ideaal’ en ‘Excellent’ modules stijgen de vergoedingen voor de genoemde zorg en neemt de dekking toe. Zo wordt in het ‘Excellent’ pakket orthodontie vanaf 18 jaar volledig vergoed, tot een vastgesteld maximumbedrag (voor de gehele verzekeringsduur). Voor een compleet overzicht van de aanvullende modules ga je naar de officiële site.

Studentenverzekering van Promovendum

Promovendum heeft een aparte zorgverzekering voor studenten. Deze is op veel vlakken gelijk aan de normale basisverzekering, maar als student heb je de keuze uit een aantal voordelige aanvullende verzekeringen. Het ‘Ready-2-Go’ pakket kost slechts een paar euro per maand, maar vergoedt spoedeisende hulp in het buitenland voor 100%. Ideaal voor studenten die graag reizen! De ‘Love-2-Move’ module vergoedt niet alleen anticonceptie, maar bijvoorbeeld ook een sportmedische keuring. Het luxe ‘All-in-1’ pakket bevat onder meer een brillenvergoeding, een compensatie voor fysiotherapie en een budget voor alternatieve geneeswijzen. Hiernaast kunnen studenten een eigen tandartsverzekering afsluiten, met de naam ‘Smile’. Wederom is een volledig overzicht van de studentenverzekeringen te vinden op de website.

Het eigen risico bij Promovendum

Het verplichte eigen risico geldt voor iedere zorgverzekeraar. De hoogte daarvan wordt jaarlijks op Prinsjesdag bepaald. Bij Promovendum heb je de mogelijkheid om ook een vrijwillig eigen risico in te stellen. Je kunt ervoor kiezen om een bedrag van maximaal 500 euro vast te leggen als ‘vrijwillig’ eigen risico. Dit verlaagt de maandelijkse premie. Kies je voor alleen het verplichte eigen risico? Dan biedt Promovendum de mogelijkheid om dat bedrag in delen te betalen. Hiervoor kun je contact opnemen met de klantenservice. Er wordt dan gekeken of er aparte afspraken gemaakt kunnen worden.

Mijn Promovendum

Het beveiligde gedeelte van de site draagt de naam Mijn Promovendum. Het is opgedeeld in twee onderdelen, een gedeelte voor de zorgverzekering en een gedeelte voor de overige verzekeringen. Via Mijn Promovendum kun je zorgkosten declareren, maar ook de zorgverzekering zelf aanpassen. Aan het eind van het jaar kun je zo aanvullende verzekeringen toevoegen of wijzigen. Ook kun je het verbruik van het eigen risico inzien en de status van ingediende declaraties bekijken. Je logt in met een e-mailadres en een wachtwoord. Deze inloggegevens geef je op bij het afsluiten van een verzekering.

Speciale pakketkorting

Met een basisverzekering van Promovendum heb je recht op een aantal interessante kortingen. Daarbij kun je denken aan designbrillen van Specsavers of Eyewish, of een korting op brilvervangende behandelingen. Ook kun je geld terugkrijgen op een abonnement bij Basic-Fit, HealthCity of Fit20. Sluit je ook schadeverzekeringen af? Dan krijg je bovendien een leuke pakketkorting op deze verzekeringen. De zorgverzekering telt mee om het vereiste aantal te bereiken, maar wordt zelf niet in prijs verlaagd. Dit omdat hiervoor al een zeer scherpe premie wordt gehanteerd.

Overstappen naar Promovendum

Het overstappen van zorgverzekeraar kan in principe één keer per jaar. Je sluit een contract af van 1 januari tot en met 31 december. In een aantal uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om tijdens het jaar een verzekering af te sluiten, bijvoorbeeld als je in dat jaar 18 wordt, of net in Nederland bent komen wonen. Als je wilt overstappen naar Promovendum, kun je contact opnemen met de klantenservice. Zij zeggen de oude verzekering voor je op en helpen je met het samenstellen van een nieuw pakket dat aansluit bij jouw zorgwensen. Wil je meer informatie over de verzekeringen van Promovendum? Vraag dan het gratis informatiepakket aan.

Naar Promovendum

Meteen in contact

Promovendum is op verschillende manieren te bereiken. Er zijn diverse telefoonnummers, bijvoorbeeld voor algemene vragen, het schadeteam, of de overstapservice. Uiteraard kun je ook een e-mail sturen, of het contactformulier invullen. Heb je een vraag die direct antwoord behoeft? Stel je vragen dan direct via de chat. Binnen een paar minuten heb je contact met een deskundige medewerker en krijg je een antwoord dat past bij jouw situatie. Tot slot is de verzekeraar ook gewoon per post te bereiken. Telefoonnummers en adressen zijn te vinden op de site. Heb je een algemene vraag over de zorg, bijvoorbeeld over het eigen risico? Vaak vind je het antwoord tussen de veelgestelde vragen!

Zorgverzekering vergelijken

Ziektekosten vergelijken bespaart je een hoop premie en je sluit de verzekering af welke aan jouw wensen voldoet.