Collectieve ziektekostenverzekering

/Collectieve ziektekostenverzekering
Collectieve ziektekostenverzekering 2017-10-21T10:31:38+01:00

Collectieve ziektekostenverzekering

Een collectieve ziektekostenverzekering is een ziektekostenverzekering welke wordt afgesloten voor een grote groep mensen. Een collectieve ziektekostenverzekering kan worden afgesloten via je werkgever waardoor je minder zorgpremie betaald, ook kan je collectief verzekerd zijn via een vereniging of een vakbond in al deze gevallen zal je een goedkopere zorgverzekering afsluiten dan dat je dit individueel doet.

Collectieve ziektekostenverzekering via werkgever

De meeste mensen welke een collectieve ziektekostenverzekering hebben afgesloten doen dat via hun werkgever maar het is ook mogelijk dit te doen via een vereniging of een vakbond. Ook is er de mogelijkheid om een ‘open’ collectieve verzekering op te starten, je sluit dan met een groep mensen een ziektekostenverzekering af waardoor je ook in aanmerking komt voor een korting op de zorgpremie.

Voordelen collectieve ziektekostenverzekering

Als je een collectieve ziektekostenverzekering afsluit dan heb je de volgende voordelen: De verzekering afsluiten via jouw werkgever kan als voordeel hebben dat de zorgverzekering is afgestemd op jouw beroepsgroep. Als je bijvoorbeeld zwaar lichamelijk werk verricht dan zal er in de collectieve ziektekostenverzekering een aanvullende verzekering zijn opgenomen voor een vergoeding voor de fysiotherapie. Een voordeel welke we al noemde is de premiekorting, deze korting kan oplopen tot 10% op de nominale premie. Ondanks dat je een premiekorting krijgt bij een collectieve zorgverzekering kan het zo zijn dat je bij een normale ziektekostenverzekering goedkoper uit bent, dus vergelijk voordat je een collectie verzekering af gaat sluiten eerst nog enkele andere zorgverzekeraars.

Bij verschillende zorgverzekeraars kan je gezinsleden meeverzekeren en dit scheelt ook weer op de maandpremie.

Ben je chronisch ziek ? Dan is er de mogelijkheid om je collectief te verzekeren via een patientenvereniging. Bij dit soort verzekeringen is de zorg helemaal toegepast op de ziekte welke jij hebt waardoor de vereiste specialistische zorg in de zorgverzekering zit. Vaak kun je op deze manier jouw lidmaatschapsgeld van een patientenvereniging ook nog terug krijgen of je krijgt korting op bepaalde hulpmiddelen.

Als je collectief bent verzekerd via jouw werkgever en je veranderd van baan dan zal je worden overgezet naar een individuele zorgverzekering. Door dat je wordt overgezet naar een individuele verzekering kan het ook zo zijn dat je zorgpremie zal veranderen omdat je geen recht meer hebt op de premiekorting. Als je nieuwe werkgever ook een collectieve zorgverzekering aanbied dan kan je natuurlijk weer gebruik maken van de voordelen van de collectieve ziektekostenverzekering van jouw nieuwe werkgever.