Zorg en Zekerheid

/Zorg en Zekerheid
Zorg en Zekerheid 2020-09-10T09:41:55+01:00

Zorg en Zekerheid

Zorg en zekerheidZorg en Zekerheid is een regionale zorgverzekeraar in de Randstad. De verzekeraar is gevestigd in Leiden en vooral actief in de regio Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Dankzij haar regionale karakter heeft Zorg en Zekerheid een goede kijk op de zorgverlening in de omgeving. Er is veel contact met gemeenten, cliëntenorganisaties en daarnaast is er de nodige ondersteuning voor maatschappelijke initiatieven. Zorg en Zekerheid richt zich op betaalbare zorg voor al hun klanten, of het nu gaat om alleen de basisverzekering, of ook om aanvullende pakketten.

Naar Zorg en Zekerheid

Online basisverzekering Zorg en Zekerheid

De inhoud van deze verzekering wordt ieder jaar door de Nederlandse overheid vastgesteld en is dus gelijk over alle zorgverzekeraars. Verschillen zitten in de prijs die je betaalt, aanvullende pakketten en de instellingen waar je terecht kunt. Het vergelijken van de ziektekosten verzekering is dan ook zeker aan te raden. De goedkoopste basisverzekering van Zorg en Zekerheid is een online naturapolis en draagt de naam Zorg Gemak Polis. Je betaalt voor deze Zorg Gemak Polis €111,95 per maand. Daarbij hoort het verplichte eigen risico van 385 euro. Kies je voor een vrijwillig eigen risico, dan gaat de premie omlaag. Als voorbeeld: met een vrijwillig eigen risico van €500 euro daalt de premie naar €89,95 per maand.

Restitutiepolis Zorg en Zekerheid

Naast deze online basisverzekering zijn er nog twee andere varianten van de basisverzekering: de Zorg Zeker Polis en de Zorg Vrij Polis. De Zorg Zeker Polis is een naturapolis, waar je zeven aanvullende verzekeringen aan kunt toevoegen. De Zorg Vrij Polis is een restitutiepolis. Je kiest dan altijd je eigen zorgverlener. Ook niet gecontracteerde zorg wordt voor 100% vergoed. Ook bij deze verzekering kun je kiezen voor diverse aanvullende verzekeringen.

Aanvullende verzekering Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid biedt haar verzekerden verschillende aanvullende verzekeringen. In de eerste plaats is er de AV-Gemak. Deze kan worden gekozen in combinatie met de online basisverzekering. De kosten bedragen €12,50 per maand. Vier belangrijke kostenposten zijn dan verzekerd, waaronder tandzorg, fysiotherapie en anticonceptie vanaf 21 jaar. Ook zijn er de AV-basis (€12,50 p.m.), de AV-standaard (€20,25 p.m.) en de AV-top (€42,95 p.m.) De precieze inhoud van deze pakketten staat op de site beschreven.

Gecontracteerde en niet gecontracteerde zorg

Het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis zit in de verschillende zorginstellingen waar je terecht kunt. Bij een naturapolis maakt de verzekering afspraken met grote zorgverleners in het land. Vaak zijn dit de grote ziekenhuizen en andere professionele instellingen. Kies je voor een andere aanbieder, waar geen afspraken mee zijn gemaakt, dan krijg je afhankelijk van je verzekering 75% (Zorg en Zekerheid) of 80% (Zorg Zeker Polis) van de marktwaarde van de behandeling terug. Bij een restitutiepolis is dit niet het geval. Je bepaalt dan zelf welke zorgverlener je bezoekt en bent in de regel volledig verzekerd voor alle zorg die binnen je polis valt.

Zorgverlener in de buurt

Op de website van Zorg en Zekerheid vind je een overzicht van alle zorgverleners in jouw regio. Ook kun je zien of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met deze instellingen. Dat zie je voor zowel het jaar 2018, als het jaar 2019. Dit kan namelijk van invloed zijn op de toekomstige vergoeding. Is de status voor 2019 nog niet bekend, maar was dat in het verleden wel zo? Dan krijg je tot dat moment de zorgkosten die je maakt vergoed.

Eigen risico bij Zorg en Zekerheid

Iedereen in Nederland betaalt een verplicht eigen risico om gebruik te maken van de zorg. In 2019 ligt dit eigen risico op €385, -. Sommige zaken vallen buiten het eigen risico, zoals een bezoek aan de huisarts. Bij een eventuele doorverwijzing naar het ziekenhuis is de eerste €385, – dus voor eigen rekening. Je kunt ervoor kiezen om dit eigen risico te verhogen, zodat je minder premie betaalt. Ook bestaat voor sommige vormen van zorg een eigen bijdrage. De zorgverzekeraar vergoedt de zorg vanuit de basisverzekering, met aftrek van deze eigen bijdrage.

Gespreid betalen eigen risico

Bij Zorg en Zekerheid kun je het eigen risico ook gespreid betalen. Dit heet ‘betaalgemak’. Je draagt het eigen risico dan niet af tijdens je bezoek aan het ziekenhuis, maar iedere maand bovenop de premie. Maak je het eigen risico dat jaar niet op? Dan wordt het teruggestort. Het kan voorkomen dat je termijnbedrag gedurende het jaar verandert, bijvoorbeeld wanneer je samen op één polis staat. Zorg en Zekerheid zorgt ervoor dat je het eigen risico altijd binnen 12 maanden hebt betaald.

Mijn ZZ

In veel gevallen stuurt de zorgverlener de nota van een afspraak meteen door naar de zorgverzekeraar. Het kan gebeuren dat je zelf een rekening ontvangt. Deze kun je indienen op de site, of via de MijnZZ app. Met deze app kun je een foto maken van de nota en deze direct versturen naar Zorg en Zekerheid. Ook de status van de declaratie is in de app te bekijken. Zo zie je direct of de rekening in behandeling is genomen, of binnenkort wordt uitbetaald.

Overstappen naar Zorg en Zekerheid

Wil je gedurende het jaar overstappen naar Zorg en Zekerheid, dan zul je even moeten wachten. In principe ben je tot 31 december verzekerd bij je huidige zorgverzekeraar. In een aantal gevallen, zoals bij een echtscheiding, of een aanpassing van de polis, is het wel mogelijk om gedurende het jaar over te stappen. Kinderen tot 18 jaar zijn in principe meeverzekerd op je polis en betalen geen eigen risico. Wanneer je kind 18 jaar wordt kan hij of zij een eigen verzekering aanvragen. Ook dan is het mogelijk om tijdens het jaar de overstap te maken.

Naar Zorg en Zekerheid

Contact opnemen met Zorg en Zekerheid

Wil je contact opnemen met Zorg en Zekerheid? De verzekeraar is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur. Daarnaast kun je een e-mail sturen, of één van de winkels bezoeken gedurende openingstijden. Tot slot is het ook mogelijk om via Social Media in contact te komen, zoals Facebook of Twitter.