Tandarts vergoeding

/Tandarts vergoeding
Tandarts vergoeding 2017-10-21T10:36:45+01:00

Een goedkope aanvullende tandartsverzekering afsluiten

De aanvullende tandarts verzekering is de meest gekozen aanvullende verzekering. Als je een tandarts verzekering wilt afsluiten kijk dan wel eerst of je wel een aanvullende tandartsverzekering moet gaan afsluiten. Als je zeker weet dat je extra verzekerd wilt zijn voor de tandartskosten dan kan je zelf aangeven hoe hoog je de tandarts vergoeding wilt hebben.

Tandarts vergoeding

Veel mensen zijn aanvullend verzekerd voor de tandartskosten, niet zo vreemd ook we gaan bijna allemaal naar de tandarts en als er iets aan het gebit moet gebeuren dan kan de rekening aardig oplopen. Of het verstandig is om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten dat ligt aan de staat van jouw gebit. Voor kinderen tot 18 jaar worden de meeste tandartsbehandelingen vergoedt door de basisverzekering. Tandheelkundige zorg voor volwassenen is niet inbegrepen in het basispakket, je zult je hiervoor dus aanvullende moeten verzekeren. Als het gaat om de tandarts vergoeding dan zijn er wel weer enkele uitzonderingen voor een kunstgebit worden de kosten wel vergoed vanuit de basisverzekering. Wel geldt hiervoor een eigen bijdrage van 25%. Ook de kosten voor de kaakchirurg zullen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Er wordt hier wel aanspraak gemaakt op het eigen risico.

Welke tandartskosten worden vergoed ?

Welke tandartskosten worden vergoed met een aanvullende tandartsverzekering dat verschilt per zorgverzekeraar verder ligt het er aan welke aanvullende verzekering je hebt afgesloten.

Aanvullende tandartsverzekering

Als je de tandheelkunde wel voor het grootste deel vergoed wilt hebben dan zal je een aanvullende tandartsverzekering moeten afsluiten, zeker als je weet dat je geregeld gaatjes hebt of een andere tandartsbehandeling moet laten uitvoeren dan is het raadzaam om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Om te weten of een aanvullende tandartsverzekering voor jou ook de juiste keuze is zal je moeten kijken wat de te verwachten tandartskosten voor het komende jaar zijn en de netto vergoeding die de aanvullende verzekering je gaat bieden dit jaar.

Aanvullende tandartsverzekering vergelijken

Als je een aanvullende tandartsverzekering af gaat sluiten dan zal je vooraf goed de aanvullende verzekeringen moeten vergelijken. Je zult zien dat er in de premie een behoorlijk verschil kan zitten tussen de zorgverzekeraars. De aanvullende tandartsverzekering vergelijken gaat tegenwoordig simpel en snel via onze vergelijkings-module. Buiten dat je naar de premie moet kijken als je de aanvullende tandartsverzekering gaat vergelijken zul je ook moeten kijken welke tandartskosten je vergoed krijgt. De beste aanvullende tandartsverzekering is er één welke en een lage premie berekend en de nodige tandartskosten voor je vergoed.

Medische acceptatie

Als je een aanvullende tandartsverzekering gaat afsluiten dan geldt er een medische acceptatie, je zult dus aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen voordat je toegelaten wordt tot de aanvullende tandartsverzekering van de desbetreffende zorgverzekeraar.
Er zijn enkele mogelijkheden welke gehanteerd kunnen worden voor de medische acceptatie:

Tandartsverklaring

Hierbij geeft de tandarts een verklaring af en hierin beschrijft de tandarts de staat van het gebit en laat weten of er in 1 of 2 jaar dure behandelingen te verwachten zijn.

Vragenlijst

Verschillende zorgverzekeraars werken met vragenlijsten welke je moet invullen als je je aanvullend wil verzekeren voor de tandarts. Deze vragenlijst zal worden gekeurd door een adviseur. Als om één of andere reden de aanmelding wordt afgekeurd dan ben je verplicht deze afwijzing te melden bij een andere zorgverzekeraar als je daar een tandartsverzekering wilt afsluiten.

Wachttijd

Sommige zorgverzekeraars hanteren een wachttijd als je een aanvullende verzekering wilt afsluiten voor tandarts- en/of orthodontie. Het kan in dat geval wel even duren voordat je bent geaccepteerd voor de tandartsverzekering. Wacht altijd met het opzeggen van je huidige aanvullende verzekering tot dat je zeker weet dat je bent goedgekeurd bij de nieuwe verzekeraar.

Collectiviteit

Als je bij een collectiviteit zit dan is er kans dat je een korting krijgt op je aanvullende tandartsverzekering, de hoogte van de korting ligt aan de collectiviteit waarbij je verzekerd bent.

Wat is de goedkoopste tandartsverzekering ?

Om er achter te komen wat de goedkoopste tandartsverzekering is zal je eerst na moeten gaan of je wel een tandartsverzekering nodig hebt, de meeste mensen zijn namelijk wel aanvullend verzekerd voor de tandarts maar hebben dit helemaal niet nodig. Als je 2 keer per jaar naar de tandarts gaat voor controle en je hoeft nooit een extra behandeling te ondergaan dan kan je er van uit gaan dat je geen extra tandartsverzekering hoeft af te sluiten. Als er daarentegen gaatjes gevuld moeten worden of er staan andere behandelingen in de planning dan is het afsluiten van een aanvullende tandartsverzekering wel de juiste keuze.

Offerte opvragen

Als je twijfelt of je een tandartsverzekering moet afsluiten dan kan je bij jouw tandarts een offerte opvragen, zo krijg je inzicht in de kosten welke er aan zitten te komen.

Je kunt als je een aanvullende tandartsverzekering gaat afsluiten zelf beslissen tot welk bedrag je je extra wilt verzekeren, je kunt dit aangeven in de vergelijkings-module en je ziet zo meteen wat jou dat extra gaat kosten per maand.