Bril en lensvergoeding vergelijken

/Bril en lensvergoeding vergelijken
Bril en lensvergoeding vergelijken 2017-10-21T10:19:25+01:00

De goedkoopste ziektekostenverzekering voor je bril en lenzen

Wil je de maximale brilvergoeding ontvangen van jouw zorgverzekeraar ? Als je de goedkoopste zorgverzekering wilt vinden welke ook je bril of lenzen helemaal vergoed, dan zul je eerst de ziektekosten verzekeringen moeten vergelijken, de brilvergoeding kan oplopen tot 300 euro dus het is zeker de moeite waard om de zorgverzekeraars hierop te vergelijken. De goedkoopste aanvullende verzekering moet je wel een zo hoog mogelijke bril vergoeding geven tegen een zo laag mogelijke premie. Als je naar de opticien gaat dan wil je dat de onkosten zo veel mogelijk vergoed zullen worden.

Hier onder kan je de brilverzekeringen vergelijken je kunt zelf aangeven of je de maximale brilvergoeding wilt ontvangen, kijk hierbij wel of je premie niet te hoog wordt. De brilverzekeringen zullen ook de onkosten van je lenzen dekken, je zult hiervoor wel even de voorwaarden van de desbetreffende zorgverzekeraar moeten doorlezen.

Nu direct vergelijken

Brillen en lenzen in verzekering

Steeds meer mensen hebben een bril nodig of besluiten om contactlenzen te gaan dragen. Het is niet vreemd om zoveel reclame op de televisie en in de magazines en kranten te zien rondom deze twee onderwerpen. Het is een ware strijd om de mensen met een bril of met lenzen in de winkel te krijgen. En eigenlijk zie je de aanbiedingen steeds extremer worden. We kunnen vaak een groot aantal monturen voor niets krijgen. Het is verwonderlijk hoe dit allemaal mogelijk is. Het onderstreept echter hoeveel meer mensen een bril of lenzen nodig hebben. Misschien heb jij binnenkort ook wel een nieuwe bril nodig? Of kies je voor contactlenzen? Het is allemaal mogelijk. De grote vraag is echter vaak wat de kosten zijn en ook wie de rekening gaat betalen. Wordt het allemaal gedekt door de verzekering? Of moeten we zelf de portemonnee trekken. Laten we op onderzoek uitgaan en lees alle informatie over de zorgverzekeringen.

Een aanvullende ziektekostenverzekering voor je brillen en lenzen?

Eigenlijk alle ziektekostenverzekering bieden wel een vergoeding voor het kopen van een bril of het aanschaffen van lenzen. Het is mooi om te zien hoe deze vergoedingen bij alle ziektekostenverzekeraars eigenlijk verschillende zijn. Vaak geldt er een maximum vergoeding per twee of zelfs drie jaar. Het is goed om te kijken hoe bij iedere zorgverzekeraar dit verschillende is. Ontdek de mogelijkheden om een mooie en ook goede verzekering af te sluiten.

Een bril niet verzekerd?

Misschien ben je verbaasd dat een bril of contactlenzen niet vergoed worden vanuit een ziektekostenverzekering. En hoewel dat mogelijk terecht is, zijn er ook volop redenen waar dit niet het geval is. Als je echt om medische noodzaak een bril nodig hebt dan wordt trouwens een bril of lenzen ook vergoed vanuit de basisverzekering. Bij de meeste mensen is een bril wel van groot belang, maar is het echter geen medische noodzaak.

Daarom worden de meeste brillen en lenzen niet vanuit de basisverzekering vergoed, maar wel vanuit een optionele en vrij te kiezen aanvullende verzekering.

Alles is overal een beetje hetzelfde, maar toch anders!

Als je kijkt naar de vergoedingen van een bril of van lenzen dan kun je op onderzoek uitgaan bij de verschillende zorgverzekeraars. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Kijk naar de mogelijkheden om een mooie en goede verzekering af te sluiten. Ontdek hoe de vergoedingen van de bril bij de Menzis zijn, bij Avero Achmea, het zilveren kruis, FBTO, Centraal beheer, Unive en tal van andere zorgverzekeraars. Waar krijg je de hoogste vergoeding voor je bril en lenzen? En wat zijn de voorwaarden? Mag je dan twee jaar lang geen bril meer aanschaffen? En hoeveel premie betaal je eigenlijk voor een aanvullende verzekering waarbinnen ook de bril en lenzen vergoed worden? Het is goed om het allemaal te ontdekken en te bekijken. Je kunt hiervoor naar iedere website afzonderlijk gaan van de verschillende verzekeraars. Het is echter ook mogelijk om te kiezen om naar een vergelijkingswebsite te gaan. Hier is het mogelijk om aan te geven dat een bril en contactlenzen belangrijk voor je zijn. Vervolgens kun je een groot aantal ziektekostenverzekeringen en hun aanvullende verzekeringen gaan vergelijken. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om een goede keuze te maken.

Een mooie bril!

Als je een goede aanvullende verzekering hebt uitgekozen is het tijd om een mooie bril te kiezen. Een mooie bril waar je meerdere jaren van kunt genieten. Het is mooi om te zien welke verschillende soorten brillen er allemaal te koop zijn. Nadat je zorgvuldig een nieuwe aanvullende ziektekostenverzekering hebt uitgekozen is het mogelijk om een nieuwe bril aan te schaffen. Wees slim en doe dit met dezelfde zorg. Kijk naar de kleur, het model en zorg ook dat je goede glazen in je bril krijgt.

Een nieuwe bril en dan?

Als je de aanvullende verzekering alleen voor een nieuwe bril of voor lenzen hebt genomen dan is het mogelijk om in december de aanvullende verzekering op te zeggen. Natuurlijk vervallen dan ook alle vergoedingen voor de andere onderdelen van de aanvullende verzekering. Het is echter het overwegen waard om de aanvullende verzekering op te zeggen. Een goede aanvullende verzekering kan ervoor zorgen dat je meer vergoedingen krijgt dan alleen een extra vergoeding voor de bril of de lenzen. Ontdek hoe je volop gebruik kunt maken van je aanvullende ziektekostenverzekering naast de basisverzekering.