FBTO Zorgverzekeringen

/FBTO Zorgverzekeringen
FBTO Zorgverzekeringen 2020-09-10T09:37:04+01:00

FBTO Zorgverzekering

FBTO zorgverzekeringFBTO zorgverzekeringen is een grote verzekeraar in Nederland. Het merk valt onder het concern Achmea. Klanten kunnen terecht voor een zorgverzekering, maar ook voor diverse schadeverzekeringen, zoals een rechtsbijstand verzekering, een autoverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering. FBTO biedt haar klanten veel keuzevrijheid en draagt het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Volgens dit keurmerk behaalt FBTO over de gehele linie een score van 98%. Volgens het keurmerk is het daarmee de beste verzekeraar van Nederland.

Naar FBTO Zorgverzekering

FBTO basisverzekering voor de zorg

Wat betreft de basisverzekering houdt FBTO het simpel: de klant krijgt twee opties. In de eerste plaats is er de Basisverzekering. Dit is een naturapolis, met een lage premie en het jaarlijks verplichte eigen risico. De overheid bepaalt ieder jaar welke zorg in de basisverzekering is opgenomen. Ook de hoogte van het eigen risico staat vast. Naast deze algemene basisverzekering heeft FBTO de ‘Vrije Keuze Zorgverlener’ toevoeging. Dit maakt van de naturapolis een restitutiepolis. Het verschil tussen beide verzekeringen is dat je bij laatstgenoemde geen gebruik hoeft te maken van gecontracteerde zorg, maar zelf een zorgverlener mag uitzoeken. De vergoeding blijft dan 100%, tot het marktconforme tarief.

Aanvullende modules FBTO

Naast de basisverzekering maakt de klant een keuze uit 11 aanvullende modules. Deze zijn toegespitst op specialistische zorg die niet op iedereen van toepassing is. Zo is er de module ‘Spieren en Gewrichten’. Deze module bevat onder meer een budget voor fysiotherapie, oedeemtherapie of geriatrische fysiotherapie. De hoogte van het budget is door de klant zelf te bepalen. Een andere module is ‘Zorg in het Buitenland’, waarbinnen spoedeisende hulp in Europa en persoonlijke hulpverlening is meeverzekerd. Met de ‘Ongevallen’ module ben je verzekerd tegen blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval, of bij overlijden. De maandelijkse premie stijgt wanneer je meer aanvullende modules toevoegt.

Levensstijl modules FBTO

Afhankelijk van levensstijl of levensfase zijn nog een aantal aanvullende modules beschikbaar. Zo bevat de module ‘Conditie en Fitheid’ vergoedingen voor onder meer een preventieve gezondheidstest, een Health Check, voedingsvoorlichting of bijvoorbeeld sportmassage. Met de module ‘Gezinsplanning’ creëer je een budget voor bevalling en kraamzorg. De eigen bijdrage vervalt tot het verzekerde bedrag. Ook krijg je een vergoeding voor anticonceptie (voor vrouwen boven de 21 jaar), sterilisatie, of bijvoorbeeld een EHBO cursus. Voor een totaaloverzicht van de verschillende pakketten kun je terecht op de website van FBTO.

FBTO en het eigen risico

FBTO biedt haar klanten veel keuze als het gaat om het eigen risico. Waar de meeste zorgverzekeraars één op twee opties aanbieden, bijvoorbeeld een vrijwillige verhoging van 500 euro, kies je bij FBTO zelf een geschikt bedrag. Je kunt enkel het verplichte eigen risico overnemen, of dit met honderd euro verhogen, tot een vastgesteld maximum. Hoe hoger dit vrijwillige eigen risico, hoe lager de premie. In totaal zijn er zes opties beschikbaar. De hoogte van het eigen risico is ieder jaar aan te passen via de online omgeving.

Eigen risico in termijnen afdragen

Een verhoging van het eigen risico leidt tot een lagere premie. De sporadische kosten nemen echter toe. Om dit risico te spreiden, is het mogelijk om het eigen risico in termijnen te betalen. Deze functie kan worden aangezet per 1 januari van het daaropvolgende jaar. De hoogte van het termijnbedrag is van een aantal zaken afhankelijk. In de eerste plaats van het verplichte eigen risico van dat jaar. Verder wordt gekeken naar het aantal personen op de polis. Willen zij allemaal gebruikmaken van de mogelijkheid om gespreid te betalen? Dan wordt de premie waar nodig aangepast.

Vergoeding van zorg

Afhankelijk van het type basisverzekering (naturapolis of restitutiepolis) maak je een keuze tussen verschillende zorgverleners. De vergoeding die je krijgt is daar namelijk van afhankelijk. Zorgverzekeraars sluiten contracten met zorgverleners om zo de kwaliteit van zorg te garanderen en de kosten te drukken. Om die reden wordt niet gecontracteerde zorg slechts gedeeltelijk vergoed. Bij FBTO bedraagt deze vergoeding 75% van de marktconforme prijs. In principe worden standaard afspraken gemaakt met de grote ziekenhuizen en huisartsenpraktijken. Een compleet overzicht van alle gecontracteerde zorg vind je met behulp van de FBTO Zorgzoeker.

Welke zorg wordt vergoed?

Wil je weten of een specifieke behandeling wordt vergoed? Dan biedt de Vergoedingenzoeker van FBTO uitkomst. Er kan gezocht worden op onderwerp, bijvoorbeeld naar de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen, maar ook op het type verzekering. Zo weet je direct welke module noodzakelijk is voor specifieke zorgwensen. Afhankelijk van deze wensen kan de basisverzekering worden aangepast met de aanvullende modules. Ook staan de voorwaarden voor het type zorg vermeldt en wordt de hoogte van de eventuele eigen bijdrage genoemd. De onderwerpen zijn alfabetisch geordend.

Mijn FBTO

Alle nota’s en vergoedingen zijn terug te zien op Mijn FBTO, of in de FBTO App. Via DigiD kan worden ingelogd op de online omgeving, waar ook meer informatie is te vinden over de basisverzekering en de aanvullende modules. Een declaratie kan zowel via de website als via de app worden ingediend. De app maakt een foto van de ontvangen nota en stuurt deze door naar de verzekeraar. De ontvangen nota wordt daarna in behandeling genomen. De status van de factuur is terug te vinden in Mijn FBTO. Ook vind je daar een overzicht van de gemaakte zorgkosten en de stand van het eigen risico.

Overstaphulp FBTO

Wil je overstappen naar FBTO? Kies dan voor de FBTO overstaphulp. De oude zorgverzekering wordt voor je opgezegd en je nieuwe pakket is per 1 januari actief. Het is niet mogelijk om gedurende het jaar over te stappen, behalve als je daar een geldige reden voor hebt. Dat is bijvoorbeeld het geval als je in juni 18 jaar wordt en daardoor een eigen polis moet afsluiten. Wil je zelfstandig overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Zorg dan dat je voor 31 december het oude contract hebt opgezegd.

Naar FBTO Zorgverzekering

Direct in contact

Om in contact te komen met FBTO kun je telefonisch contact opnemen via (058) 234 56 78. De klantenservice is iedere werkdag bereikbaar tussen 8:00 en 21:00 uur. Je kunt ook digitaal in contact komen, bijvoorbeeld door een privébericht te sturen via Twitter of Facebook. Tot slot kun je ook via Whatsapp een vraag insturen. De Webcare van FBTO handelt je vraag dan netjes af.