Zorgverzekeraar VGZ

Home » Zorgverzekeraar VGZ
Zorgverzekeraar VGZ 2017-10-13T09:54:45+00:00

Zorgverzekeraar VGZ

De zorgverzekeraar VGZ is samen met Iza, Trias en Univé de combinatie van zorgverzekeraars UVIT. Het is een zorgverzekeringssamenwerking waarbij men in totaal 4 miljoen mensen verzekerd. UVIT is dus een samenwerking waar vele mensen verzekerd zijn voor de zorgverzekering.

In 2012 heeft VGZ met een nieuw label: Blue zorgverzekeringen. Blue zorgverzekeringen is een zorgverzekering welke volledig actief is op het internet. Hier is het mogelijk om zelf via het internet de declaraties in te dienen. De kosten zijn hierdoor lager en daardoor is het mogelijk om de premie van deze zorgverzekering lager te houden. In het jaar 2013 is het label Blue zorgverzekeringen omgedoopt tot Bewuzt. Het is de eerst zorgverzekering met een no-claim korting.

De verschillende pakketten van de VGZ zorgverzekering

Er zijn een aantal aanvullende zorgverzekeringspakketten bij de VGZ zorgverzekering. We zullen ze hier kort bespreken. De aanvullende zorgverzekering Jong. Het is een pakket met een vergoeding voor condooms tot 20 euro. Ook wordt een soa test vergoedt. Daarnaast wordt fysiotherapie vergoedt tot 600 euro, anticonceptie voor vrouwen (vanaf 21 jaar). Ook zit er een tandartsverzekering in dit pakket en worden vaccinaties tot 200 euro vergoed.

Een ander pakket heet Fit en Vrij. Dit pakket heeft een vergoeding tot 1.000 euro naast de vergoedingen uit de basisverzekering. Er wordt 500 euro aan tandartskosten vergoed, 150 voor een bril of voor lenzen en 115 om te stoppen met roken.

Een ander pakket heeft Gezin. Dit pakket vergoedt de orthodontie voor kinderen tot 22 jaar. Er wordt tachtig procent vergoed tot maximaal 2.500 euro. Ook hier zit een tandartsverzekering in het pakket en een vergoeding van fysiotherapie. Daarnaast is er nog het vitaal pakket. In dit pakket wordt een bril of lenzen tot 150 euro per drie jaar vergoed. Ook voor fysiotherapie geldt er een vergoeding, net als medische keuringen en het advies voor een dieet.

Meer weten over de VGZ zorgverzekering?

Bezoek de website van de VGZ zorgverzekering om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Kijk naar de opties van de aanvullende pakketten en de aantrekkelijke verzekeringspremies. Ieder jaar in december is het mogelijk om van zorgverzekeraar te wisselen. Ook jij kunt dan overstappen naar de VGZ zorgverzekering en haar aantrekkelijke aanvullende verzekeringen.