Zilveren Kruis krijgt waarschuwing

//Zilveren Kruis krijgt waarschuwing

Zilveren Kruis krijgt waarschuwing

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft een ernstige waarschuwing gekregen van de Nederlandse Zorgautoriteit. De waarschuwing heeft te maken met het te laat informeren van de verzekerden over de gewijzigde polisvoorwaarden. Bovendien is het verplicht om de wijzigingen eerst voor te leggen aan de toezichthouder en dit heeft de zorgverzekeraar niet gedaan.

Basis Exclusief

De waarschuwing had betrekking op wijzigingen in de Basis Exclusief polis van Zilveren Kruis. Op 4 januari 2018 maakte Zilveren Kruis twaalf gewijzigde polisvoorwaarden bekend. Deze wijzigingen gingen met terugwerkende kracht per 1 januari in, terwijl twee van deze wijzigingen nadelig uitpakte voor de verzekerde.

Te laat meegedeeld

De reden dat de zorgautoriteit deze wijzigingen Zilveren Kruis zwaar aanrekent is dat de verzekeraar dit veel te laat bekend heeft gemaakt. De zorgautoriteit wil dat verzekeraars de verzekerden bijtijds op de hoogte brengen van wijzigingen in de polisvoorwaarden. Zo kunnen consumenten een juiste keuze maken als ze willen overstappen van zorgverzekering. De verzekering moet voor 31 december zijn opgezegd en Zilveren Kruis kwam pas op 4 januari met de wijzigingen. Daardoor was overstappen van zorgverzekering niet meer mogelijk.

Zilveren Kruis heeft laten weten dat door een interne fout de verzekerde te laat zijn geïnformeerd over de polis wijzigingen. Inmiddels heeft de zorgverzekeraar de procedure veranderd waardoor dergelijke fouten in de toekomst niet meer gemaakt kunnen worden. Volgens de woordvoerster van de verzekeraar is er niemand financieel gedupeerd door het voorval.

2018-12-03T20:41:13+01:00