ONVZ Zorgverzekeraar

/ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ Zorgverzekeraar 2020-09-10T09:43:03+01:00

ONVZ Zorgverzekeraar

ONVZONVZ (Onderlinge Nationale Verzekering tegen Ziekenhuiskosten) is sinds 1933 actief als zorgverzekeraar en heeft geen winstoogmerk. De ONVZ zorgverzekering staat bekend om de ruime keuzevrijheid. Buiten de basisverzekering is het bij ONVZ ook mogelijk om een groot aantal aanvullende verzekeringen af te sluiten. Je hebt de keuze uit 6 aanvullende verzekeringen en 5 tandartsverzekeringen. Met ongeveer 470.000 verzekerden is het een middelgrote zorgverzekeraar. Tevreden klanten en het behartigen van de belangen van de verzekerden hebben de hoogste prioriteit bij ONVZ.

Naar ONVZ Zorgverzekering

Basisverzekering van ONVZ

Als je een basisverzekering afsluit bij ONVZ dan is dit een restitutiepolis. Het voordeel hiervan is dat je bij iedere zorgverlener terecht kunt. Je hebt dus een maximale keuzevrijheid. De basisverzekering is qua dekking overal gelijk deze wordt ieder jaar door de overheid bepaald. Wat wel verschilt is de invulling van de aanvullende verzekeringen. De aanvullende verzekeringen van ONVZ staan bekend om de ruime keuzevrijheid en de goede dekking.

Aanvullende verzekeringen ONVZ

Als je een basisverzekering afsluit bij ONVZ dan kun je deze uitbreiden met een aanvullend pakket. Door de ruime keuze in de aanvullende pakketten is er altijd een pakket welke de zorg die jij nodig hebt zal dekken. De aanvullende verzekeringen zijn allen verschillend en bovendien betaal je ook verschillende premies.

ONVZ biedt de volgende pakketten aan: Startfit, Extrafit, Benfit, Optifit, Topfit en Superfit. Het prijsverschil tussen Startfit en Superfit is ruim 115 euro. Waarbij vermeld moet worden dat het Superfit pakket erg uitgebreid is, zo zullen de volgende behandelingen worden vergoedt: 100% fysiotherapie, Hulpmiddelen volledig, Geneesmiddelen en een Ongevallendekking.

Wereldfit

Buiten de zes hierboven genoemde pakketten is er ook nog een pakket waarmee je verzekerd bent tegen ziektekosten in het buitenland. Het Wereldfit pakket vergoedt:

– Spoedeisende hulp
– Medische-specialistische zorg (België en Duitsland)
– 100% repatriëring of max. €7.500 voor uitvaart en overkomst familie
– Opsporing en redding (€25.000)
– Afbreken van de vakantie door bijv. ziekte/ongeval van een familielid/reisgenoot
– Kosten vervangende chauffeur

Ondanks dat je met het Wereldfit pakket goed verzekerd bent in het buitenland zal deze aanvullende verzekering de reisverzekering niet vervangen. Als je dus naar het buitenland gaat dan zul je wel nog een reisverzekering moeten afsluiten.

Aanvullende tandartsverzekering

Bij ONVZ kun je ook nog een aanvullende tandarts verzekering afsluiten. Als je namelijk 18 jaar bent geworden dan zullen de tandartskosten niet meer allemaal vergoed worden via de basisverzekering. Als je verwacht extra kosten te krijgen bij een bezoek aan de tandarts dan doe je er goed aan een tandartsverzekering af te sluiten. Ook daarvoor zit je bij deze verzekeraar goed, je hebt namelijk de keuze uit 5 verschillende tandartsverzekeringen. Je hebt de keuze uit de pakketten: Tandfit Preventief, Tandfit A, Tandfit B, Tandfit C en Tandfit D. Ook hier zit er weer een behoorlijk verschil in de premie en de dekking. Op de website van ONVZ staat beschreven welke dekking je krijgt en wat de premie daarvoor is.

ZorgConsulent

Als je een zorgverzekering afsluit bij ONVZ dan ben je vrij bij welke zorgverlener je de behandeling wilt ondergaan. Dit kan soms best lastig zijn en daarom kun je altijd contact opnemen met één van de zorgconsulenten. Dit zijn professionals welke je kunnen helpen met de keuze voor de juiste zorgverlener. Zij houden rekenen met jouw wensen en jouw gezondheid. Zorgconsulenten kunnen hulp biden bij:

– Wachtlijstbemiddeling
– Mantelzorgondersteuning
– Advies voor uw gesprek met een arts of andere zorgverlener
– Regelen van een preventief medisch onderzoek, gezondheidscheck-up of sportcheck-up
– Informatie en advies over een second opinion
– Regelen van huishoudelijke hulp na een ziekenhuisopname van 4 dagen of langer
– Hulp bij het zoeken naar bepaalde zorgverleners
– Voorlichting en advies over preventiecursussen
– Voorlichting en advies over behandeling in het buitenland

Eigen risico

Het eigen risico wordt elk jaar door de overheid vastgesteld. Net als in 2018 is ook voor 2019 het eigen risico vastgesteld op 385 euro. Je kunt het eigen risico zelf verhogen met 500 euro tot een bedrag van 885 euro. Hiermee kun je besparen op de premie welke je maandelijks moet betalen. Het verhogen van het eigen risico brengt wel een risico met zich mee. Mocht je namelijk extra zorg nodig hebben dan zul je dit van het eigen risico moeten betalen. Als je deze dus op het maximale bedrag van 885 euro hebt staan dan moet je een groot deel van de zorg uit eigen zak betalen.

Alternatieve geneeswijzen

Als je gebruik wilt maken van alternatieve geneeswijzen dan zal de basisverzekering deze zorg niet dekken. Je moet hier dus een aanvullende verzekering voor afsluiten. Als je een aanvullende verzekering afsluit dan zal vanaf pakket Extrafit en hoger de alternatieve consulten en behandelingen gericht op (het genezen van) een aandoening worden vergoedt.

Declareren

Bij ONVZ kan je de kosten op 2 verschillende manieren declareren, te weten: via de post of via de app. De gemaakte kosten zullen met 5 dagen op je rekening worden bijgeschreven.

Naar ONVZ Zorgverzekering

Contact met ONVZ

Als je contact wilt opnemen met ONVZ dan kan dit van Ma t/m vr: van 8.00 – 18.00 uur op telefoonnummer: 030 639 62 22. Verder kun je je vraag ook stellen op Facebook of Twitter en natuurlijk via het contactformulier op de website. ONVZ streeft ernaar om je binnen 2 dagen een antwoord te geven.