Zorgverzekering voor orthodontie vergelijken

/Zorgverzekering voor orthodontie vergelijken
Zorgverzekering voor orthodontie vergelijken 2017-10-15T08:38:02+01:00

Goedkoopste verzekering voor orthodontie afsluiten

Als je de goedkoopste verzekering voor orthodontie wilt vinden, dan zul je goed naar de premies moeten kijken welke de zorgverzekeraars hiervoor rekenen. Het vergelijken van de ziektekosten verzekeringen voor orthodontie kan je een hoop geld besparen, er zijn zorgverzekeraars die de beugel helemaal zullen vergoeden. En de kosten van een beugel kunnen zo enkele duizenden euro’s zijn, dus om de ziektekosten verzekeringen te vergelijken op de orthodontie vergoeding is een erg verstandige keuze, als je een beugel moet dragen.

Nu direct vergelijken

Orthodontie in verzekering

Het is vervelend om orthodontie nodig te hebben. Het is niet alleen vervelend om de behandelingen te ondergaan, maar ook om alle kosten van orthodontie te betalen. De vergoedingen voor orthodontie zijn vaak aan veranderingen onderhevig. De vergoedingen voor orthodontie zijn vaak verdeeld tussen de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. We bedoelen dan de tandheelkundige aanvullende verzekering. Iedere zorgverzekeraar heeft zo zijn eigen vergoedingen voor orthodontie. De vergoedingen van orthodontie zijn vaak zeer verschillend per zorgverzekeraar. Het is daarom belangrijk om de verschillende aanvullende tandartsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Let hierbij ook op een mogelijke leeftijdsgrens is. Soms is deze leeftijdsgrens 18 jaar of soms 22 jaar. De vergoedingen zijn boven deze leeftijd vaak veel meer beperkt dan eronder.

Orthodontie wanneer iemand jonger dan 18 jaar is.

De vergoedingen van een orthodontie behandeling voor kinderen tot 18 jaar is bij sommige zorgverzekeraars vergoed als de ouders een aanvullende tandartsverzekering hebben. De kinderen worden dan namelijk meeverzekerd zonder enige kosten (gratis) op de aanvullende tandartsverzekering van de ouders.

In de meeste gevallen is het echter belangrijk dat de kinderen zelf een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Het is belangrijk om dit per verzekeraar na te kijken. Ontdek hoe je jouw kinderen voor orthodontie mee kunt verzekeren. Ontdek de verschillende mogelijkheden om je kinderen goed te verzekeren voor orthodontie.

Orthodontie als iemand tussen de 18 en 22 jaar is

Bij sommige ziektekostenverzekeraars is de leeftijdsgrens geen 18 jaar, maar 22 jaar om in aanmerking te komen voor een vergoeding van orthodontie. De vergoeding is vaak hoger voor mensen tot 22 jaar dan voor volwassenen. Als iemand dus ouder dan 18 jaar is dan kan het interessant zijn om te kijken naar een verzekeraar waar de leeftijdsgrens 22 jaar is. Bekijk de mogelijkheden om een vergoeding te krijgen voor de orthodontie behandeling.

Orthodontie bij volwassenen

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat de vergoeding is voor orthodontie wanneer je ouder bent dan 22 jaar. De verschillen qua vergoedingen voor orthodontie zijn zeer uiteenlopend voor volwassenen. Zo zijn er verschillende zorgverzekeraars welke geen orthodontie vergoeden voor volwassenen. Ook zijn er zorgverzekeraars welke een maximum vergoeden van bijvoorbeeld 1.000 euro. Daarnaast zijn er ook zorgverzekeraars welke een meer ruime vergoeding kennen.

Wat kost een orthodontie behandeling nu eigenlijk?

Als je een orthodontie behandeling wilt ondergaan dan is het natuurlijk ook goed om te weten wat de totale kosten zijn. De kosten van een gemiddelde orthodontie behandeling zit tussen de 2.000 en de 2.500 euro. Een behandeling duurt vaak twee jaar. Hierdoor is het mogelijk dat een zorgverzekeraar over twee tot drie verzekeringsjaren een vergoeding moet uitbetalen voor de orthodontie behandeling. Het is dus goed om te weten dat je voor twee tot drie jaar de premie van een aanvullende verzekering moet betalen. Soms kan het interessant zijn om een deel van de orthodontie kosten zelf te betalen. Misschien moet je nog een paar behandelingen krijgen en is de premie voor een heel jaar aanvullende ziektekosten verzekering een stuk hoger. Dit is echter een simpele berekening welke je zelf kunt maken. Zeker als de orthodontist je gemakkelijk kan vertellen welke kosten er allemaal nog zijn.

Orthodontie en de basisverzekering?

In sommige gevallen is het ook mogelijk om een vergoeding voor orthodontie vanuit de basisverzekering te krijgen. Dit hoeft trouwens geen volledige vergoeding te zijn. In de meeste gevallen wordt de orthodontie vanuit de basisverzekering vergoed als het gaat om een aangeboren afwijking van het gezicht of ernstige stand problemen van de tanden en of de kaken. Vaak gaat de orthodontie samen met een operatie van de kaakchirurg. Deze behandelingen en vergoedingen zullen altijd vooraf goedgekeurd moeten worden door de zorgverzekeraar.

Een mooie lach dankzij orthodontie!

Natuurlijk is het goed om op de kosten te letten en om te weten of de orthodontie vergoed wordt door de aanvullende zorgverzekering of de basisverzekering. Het is echter nog belangrijker om een mooie lach te krijgen en een mooi gebit. Ontdek de mogelijkheden om een goede vergoeding voor de orthodontie te krijgen en dus ook een mooie lach.

Vergelijk de verschillende aanvullende zorgverzekeringen met elkaar op het gebied van orthodontie vergoedingen. Let op de leeftijdsgrens en of er andere voorwaarden zijn om de orthodontie vergoedingen te ontvangen.