Goedkope tandartsverzekering vergelijken

/Goedkope tandartsverzekering vergelijken
Goedkope tandartsverzekering vergelijken 2017-10-21T10:17:21+01:00

Vergelijk de tandartsverzekeringen

Ben je op zoek naar de goedkoopste tandartsverzekering ? Dan kunnen wij je wellicht helpen in jouw zoektocht naar een goedkope aanvullende tandartsverzekering. Om de goedkoopste aanvullende verzekering voor tandartskosten te vinden zul je veel zorgverzekeraars moeten vergelijken. Je moet hierbij niet alleen naar de tandartsverzekering kijken maar ook naar de totale kosten van de zorgverzekering, je wilt natuurlijk een zo laag mogelijke premie betalen maar zoveel mogelijk medische kosten gedekt hebben, door te vergelijken zie je vanzelf waar de meeste korting op je ziektekostenverzekering te krijgen is.

Nu direct vergelijken

Lage premie tandartsverzekering

Als u de tandartsverzekeringen gaat vergelijken dan zult u moeten kijken wat de staat van uw gebit is, gaat u alleen voor controle naar de tandarts dan heeft u genoeg aan de basisverzekering of mankeert er wel het één en ander aan uw gebit waardoor u vaker een bezoek aan de tandarts brengt en dus wel een aanvullende tandartsverzekering zou moeten afsluiten. Als u de tandartsverzekeringen gaat vergelijken dan moet u ook kijken of er zorgverzekeringen zijn waar u goed verzekerd bent zonder verhoogd eigen risico.

Tandartsverzekering, waarom wel en waarom nu eigenlijk niet?

Het is frappant, maar waar! Bijna de helft van alle Nederlanders heeft in het jaar 2014 geen aanvullende verzekering voor de tandarts afgesloten. Ze hebben ervoor gekozen om geen tandartsverzekering te nemen. En is dat nu omdat ze zo’n goed gebit hebben of om een andere reden? Het onderzoek was gehouden onder 417 mensen. En hiervan gaf de helft aan om in 2014 geen tandartsverzekering te nemen. Zo’n twintig procent weet het nog niet en een derde neemt wel een tandartsverzekering. Hoewel het aantal onderzochte mensen niet hoog is, zijn de percentages wel verrassend. Het is misschien belangrijker om te weten waarom men niet kiest voor een tandartsverzekering. Eigenlijk is het allemaal van ondergeschikt belang. Het is namelijk belangrijk wat jij gaat doen! Kies jij voor een tandartsverzekering of niet? Of vind je een tandartsverzekering wel belangrijk en kies jij wel voor een tandartsverzekering? Lees hier alle informatie over de zorgverzekeringen.

Hoe goed is je gebit?

Om wel of niet voor een tandartsverzekering te kiezen is het belangrijk om af te wegen hoe goed of hoe slecht je gebit is. Moet je een tandartsverzekering nemen omdat je gaatjes of andere narigheid verwacht? En zo ja weet je al wat die narigheid is? Dan kun je namelijk gaan kijken of het ook vergoed gaat worden en voor hoeveel bij de verschillende ziektekostenverzekeringen.
Een tandarts bezoek kan soms duurder zijn dan je verwacht. Het is dan goed om een goede dekking te hebben. Het is namelijk niet leuk om je zuurverdiende geld uit te moeten geven, terwijl het ook verzekerd had kunnen worden.

Een perfect gebit!

Als je een goed gebit hebt dan hoef je eigenlijk maar twee keer per jaar naar de tandarts voor een controle. En om dan eerlijk te zijn is het niet zinvol om te kiezen voor een tandartsverzekering. Je betaalt mogelijk 80 tot 90 euro voor het tandartsbezoek. Misschien komt er nog een gebitsreiniging bij. Als je hiervoor het goedkoopste pakket kiest dan is het vaak lood om oud ijzer. En misschien moet je zelfs wel meer premie betalen dan je aan tandartskosten kwijt bent. Als dit het geval is dan is het verklaarbaar waarom je niet voor een tandartsverzekering kiest als aanvulling op je ziektekostenverzekering.

De kosten van een tandartsverzekering

Om wel voor een tandartsverzekering te kiezen is het belangrijk om te weten wat er allemaal vergoed wordt. Ook is het belangrijk om te weten wat je aan premie betaalt voor de tandartsverzekering. Het is een afweging van kosten en opbrengsten. Het klinkt erg zakelijk, maar het is natuurlijk de juiste benadering.

Het is daarom belangrijk om te gaan rondkijken naar de verschillende mogelijkheden om een goede ziektekostenverzekering te krijgen met een goede aanvullende tandartsverzekering. Kijk naar de mogelijkheden om de beste prijs en kwaliteit of eigenlijk prijs en vergoeding verhouding te kiezen.

Overstappen om de tandartsverzekering?

De vergoedingen van de aanvullende tandartsverzekering zijn per verzekeraar verschillend. Het is daarom goed om hier naar te kijken. Zeker als je weet dat er een specifieke uitgave bij de tandarts aan zit te komen is het belangrijk om nog voor het einde van het jaar over te stappen. Kies ervoor om de juiste tandartsverzekering af te sluiten bij de juiste ziektekosten verzekeraar.
Vergelijk op een vergelijkingswebsite de vergoedingen van de verschillende ziektekostenverzekeraars en hun tandarts vergoedingen. Kijk naar de premies en maak dan de juiste keuze.
Ook kun je natuurlijk zelf de offertes gaan opvragen bij de ziektekosten verzekeraars van jouw keuze.

Betaal niet teveel!

Het is natuurlijk belangrijk om niet teveel te betalen. In de eerste plaats kun je dit voorkomen door geen aanvullende tandartsverzekering af te sluiten als je die niet nodig hebt. Ook is het zo dat je kunt overstappen om juist bij een andere ziektekosten verkering bij de aanvullende tandartsverzekering een ruimere vergoeding te krijgen. Misschien is de premie hoger dan bij een andere ziektekostenverzekeraar, maar zijn de opbrengsten ook een stuk hoger. Per saldo betaal je dan nog een stuk minder. Vergelijk alle premies en ook alle vergoedingen om zo een uitstekende en goede keuze te maken. En weet dat je na een jaar weer kunt gaan overstappen naar een andere ziektekostenverzekeraar.
Kies de juiste tandartsverzekering welke bij jouw tanden past!