Zorgverzekering voor kraamzorg vergelijken

/Zorgverzekering voor kraamzorg vergelijken
Zorgverzekering voor kraamzorg vergelijken 2017-10-15T08:40:03+01:00

Kraamzorg goedkoop aanvullend verzekeren

Zwanger geworden? Dat is goed nieuws!
Het is natuurlijk geweldig om zwanger te zijn en om een nieuw leven op de wereld te zetten. Met kraamzorg krijgt de moeder en haar kind een geweldige start in het leven. De kraamzorg helpt bij het ondersteunen van de moeder en de verzorging van het kind. De kraamzorg geeft hulp en ook instructies, voorlichting en advies. De kraamzorg komt de eerste dagen na de bevalling bij je thuis om je te helpen en te begeleiden.

Nu direct vergelijken

Het is belangrijk om u aan te melden voor de kraamzorg!

Als je zwanger bent dan is het belangrijk om rond de twaalfde week van je zwangerschap je aan te melden voor kraamzorg. Vaak is dit eenvoudig via een telefoontje te doen bij de kraamzorglijn van een zorgverzekeraar. Ook kunt u het natuurlijk tegenwoordig aanvragen via het internet. Het is dan vaak ook mogelijk om een kraamzorg pakket aan te vragen. Bij veel zorgverzekeraars is dit kraamzorg pakket kosteloos als u ook een aanvullende verzekering heeft bij de zorgverzekeraar.

De eigen bijdrage voor de kraamzorg

Er is een landelijk indicatieprotocol welke bepaalt hoeveel uren kraamzorg u krijgt en ook over hoeveel dagen het is verdeeld. Voor zowel de moeder en het kind samen moet een wettelijke eigen bijdrage betaald worden. Op het moment is deze 4,15 euro per uur aan kraamzorg in huis, bij een kraamhotel of bij een geboortecentrum waar kraamzorg wordt geleverd.
Als de kraamzorg in een ziekenhuis gegeven wordt dan is de wettelijke eigen bijdrage op dit moment 33 euro per dag. Dit is wanneer de kraamzorg in het ziekenhuis gegeven wordt zonder enige vorm van medische noodzaak.
Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de eigen bijdrage voor kraamzorg als je een aanvullende zorgverzekering hebt bij hun.

Het eigen risico en de kraamzorg

Het is goed om te weten dat er een verplicht eigen risico is voor iedereen die een zorgverzekering heeft in ons land. Daarnaast is het mogelijk om een vrijwillig eigen risico te kiezen. Hierdoor wordt de verzekeringspremie wat lager.
Rondom zwangerschap en de bevalling en geboorte van de baby zijn een groot aantal zaken uitgezonderd van het eigen risico. Kosten voor e verloskundige hulp, een poliklinische bevallen en kraamzorg tellen bijvoorbeeld niet mee voor het eigen risico.
Zaken als een vlokkentest, een bloedonderzoek, geneesmiddelen en het vervoer vallen wel onder het eigen risico.

Hoe is de kraamzorg vergoeding geregeld bij jouw zorgverzekeraar?

Het is belangrijk om te ontdekken hoe de kraamzorg is geregeld bij jouw zorgverzekeraar. Misschien kun je nog overstappen naar een ander pakket bij jouw huidige zorgverzekeraar. Of misschien kun je nog overstappen naar een andere zorgverzekeraar met een betere vergoeding voor je kraamzorg. Bekijk hoe de vergoedingen bij je huidige zorgverzekeraar zijn om te besluiten wat je moet gaan doen.

Wanneer wordt de kraamverzorgster ingeschakeld?

De verloskundige bepaalt wanneer de kraamverzorgster wordt ingeschakeld. Vaak gebeurt dit al voordat de bevalling begint. De kraamverzorgster helpt de verloskundige bij een thuisbevalling. Ook helpt ze de kraamvrouw om alles klaar te maken voor de komst van de baby. Zo kijkt ze of de temperatuur goed is in de baby kamer en of het bedje klaar is. Eventueel worden er kruikjes in het bedje gelegd. Ook maakt de kraamverzorgster u helemaal schoon na de bevallen. Ze zal je wassen en lekker schoon maken. Gedurende de kraamperiode zal ze kijken of de baby kamer veilig is en ook u in de gaten houden. Ze zal de gezondheid van jou en je baby in de gaten houden. Ook helpt ze bij het ontvangen van het bezoek, adviseren bij het borstvoeding geven, de baby in bad doen en huishoudelijke taken overnemen. Natuurlijk krijg je ook tal van tips en informatie an haar.

Enkele tips om thuis te hebben tijdens de kraamperiode!

Het is belangrijk om een aantal zaken in huis te halen voor de kraamperiode. Als je van tevoren zorgt dat dit er allemaal is dan kun je hier gebruik van maken. Het wordt dan allemaal een stuk gemakkelijker. Het is slim om zes celstofmatjes in huis te halen, een pak inlegluiers of kraamverband, drie pakken maandverband, een thermometer, watten, steriele gaasjes en ook een flesje met alcohol van 70 procent.

Zorgeloos genieten van je baby!

Met kraamzorg is het mogelijk om zonder enige zorgen te gaan genieten van de geboorte van je baby. De kraamverzorgster zal de nieuwe moeder helpen, bijstaan en ondersteunen bij de thuiskomst na de bevalling. De nieuwe moeder krijgt niet alleen hulp na de geboorte, maar ook instructie en tips om goed voor de baby te zorgen.