Zorgpremie in 5 jaar flink gestegen

//Zorgpremie in 5 jaar flink gestegen

Zorgpremie in 5 jaar flink gestegen

Dat de zorgpremie ieder jaar stijgt dat is niemand onopgemerkt gebleven maar dat de stijging ruim 300 euro in de afgelopen 5 jaar was dat zal voor velen een verassing zijn. Vijf jaar geleden in 2014 was de zorgpremie gemiddeld nog 92 euro per maand. In 2019 zal de zorgpremie per maand uitkomen op een gemiddeld bedrag van ruim 118 euro. Een verschil van ruim 26 euro per maand! Op jaarbasis betekent dit dat we in 2019 ruim 300 euro meer gaan betalen. Het eigen risico is de afgelopen jaren niet extreem gestegen. In 2014 was het eigen risico nog 360 euro dit is 25 euro lager dan het eigen risico in 2019.

Verschillen tussen verzekeraars

De premie voor de basisverzekering verschilt in 2019 ook behoorlijk tussen de zorgverzekeraars. Dit was enkele jaren geleden een heel stuk minder, het loont dan ook zeker om de zorgpremie voor 2019 goed te vergelijken. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering is volgend jaar 410 euro. Ook voor de aanvullende verzekeringen is er een groot verschil merkbaar in 2019.

Dekking
Een ander opvallend feit is dat de dekking in de aanvullende pakketten behoorlijk zijn terug gedraaid. Als je kijkt naar de module onbeperkt fysiotherapie dan hebben maar liefst 7 zorgverzekeraars deze mogelijkheid niet meer. In 2014 kon je deze module nog bij 12 verzekeraars aanvragen en volgend jaar zullen dit er nog 5 zijn. Ondanks dat de aanvullende verzekeringen flink zijn uitgekleed zijn de prijzen wel gestegen.

Zorgpremie zal blijven stijgen

De premie stijging zal de aankomende jaren doorzetten. De reden is de vergrijzing, oudere mensen hebben meer zorg nodig dan jongeren. Er worden tegenwoordig betere en duurdere medicijnen en behandelingen ingezet. Verder stijgen de loonkosten in de zorg en dit zal worden doorberekend in de zorgpremie.

Zorgverzekeringen vergelijken

Ieder jaar veranderen de zorgpremies, het is dan ook verstandig om de zorgverzekeringen te vergelijken. Door de flinke veranderingen is het zeker voor 2019 geen overbodige luxe om jouw zorgverzekering eens goed tegen het licht te houden. En misschien zal je geen goedkopere verzekering vinden maar door dat er ook veel is veranderd qua dekking doe je er goed aan om te kijken of de zorg welke jij nodig hebt nog in het basispakket zit.

Nu direct vergelijken
2018-11-23T17:19:41+01:00