CZ

Home » CZ
CZ 2017-10-13T09:38:45+00:00

CZ zorgverzekeraar

CZ heeft een groot aantal verschillende zorgverzekeringen. CZ is een van de grootste zorgverzekeraar van ons land. Sinds 2009 vallen ook de Ohra zorgverzekeringen en de Delta Lloyd verzekeringen onder de vleugels van de CZ verzekeringen. Qua marktaandeel is het de derde zorgverzekeraar van ons land met een marktaandeel van net geen twintig procent. Achmea en de Univé VGZ groep zijn qua marktaandeel nog wat groter. Door het grote aantal overstappers is het marktaandeel wat gedaald en hebben ze nog ongeveer 3,5 miljoen verzekerden.

Een stukje geschiedenis van de CZ groep

CZ staat voor het Centraal Ziekenfonds en is in 1930 opgericht in de stad Tilburg in Noord Brabant. Nu biedt d CZ groep zorgverzekeringen aan van de zorgverzekeraar CZ, de zorgverzekeraar OHRA en de zorgverzekeraar Delta Lloyd. In 2009 heeft de CZ groep de Delta Lloyd groep overgenomen, nadat in 2008 CZ en OZ tot een bedrijf waren samengegaan.

Aanvullende zorgverzekeringen van CZ

Natuurlijk is het ook mogelijk om bij de CZ zorgverzekering naast de verplichte basisverzekering een aanvullende verzekering af te sluiten. Den hierbij aan een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en tal van andere zaken. Ook is het mogelijk om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Hierdoor hoef je niet zelf alle kosten te betalen van de tandartsbehandelingen. Zeker als je een hoge tandartsrekening verwacht is het slim om hier voor te kiezen. CZ hanteert zeer redelijke tarieven voor haar basisverzekering en ook voor de aanvullende verzekeringen.

Ben jij al verzekerd bij de CZ zorgverzekering?

Het is goed om de mogelijkheden te ontdekken om bij de CZ zorgverzekering groep een zorgverzekering af te sluiten. Misschien zijn de aanvullende verzekeringen beter dan je huidige zorgverzekering. Of misschien is de premie veel aantrekkelijker dan bij je huidige zorgverzekeraar. Ontdek de mogelijkheden om een mooie en goede zorgverzekering af te sluiten bij de CZ groep. Ieder jaar in december kun je wisselen van zorgverzekeraar. Ook kun je dan overstappen naar de zorgverzekering van CZ.