Zilveren Kruis Achmea

/Zilveren Kruis Achmea
Zilveren Kruis Achmea 2017-10-13T09:56:10+01:00

Zilveren Kruis Achmea

Een van de grootste zorgverzekeraars in ons land is het Zilveren kruis. Het Zilveren kruis is een onderdeel van het Achmea concern. Onder het Achmea concern vallen ook Avero, Interpolis, FBTO en Agis. In 2015 zullen Take Care Now en Agis opgaan in het Zilveren Kruis Achmea. Het Zilveren kruis Achmea maakt het hun klanten mogelijk om een zorgpakket op een betaalbare en passende manier samen te stellen. De focus van hun is om ervoor te zorgen dat iedereen in het land een kwalitatieve, betaalbare en ook veilige zorgverzekering kan krijgen en garandeert.
Het Zilveren Kruis Achmea is een zorgverzekeraar in Nederland welke in het jaar 1949 is opgericht.

De geschiedenis van het Zilveren Kruis Achmea

In het jaar 1985 fuseerde de VGCN (de Coöperatieve vereniging gezondheidszorg Centrum Nederland u.a.) met het Zilveren kruis. In het jaar 1992 is de Avero Centraal Beheer Groep ontstaan. Dit is een van de bedrijven voor Achmea geweest In 1995 is met de fusering van het Zilveren Kruis en de Avero Centraal Beheer groep de Achmea groep officieel ontstaan. Er is een coöperatieve achtergrond. De bedrijven hebben allemaal hun eigen naam gehouden toen ze onder de Achmea groep vielen. In het jaar 2001 is het Zilveren kruis: Zilveren Kruis Achmea gaan heten.

Het grootste zorg merk van Achmea: Zilveren Kruis Achmea

Met het Zilveren Kruis Achmea heeft Achmea een groot zorg merk onder haar vleugels. Naast het Zilveren Kruis Achmea zijn er nog een aantal grote verzekeringsmerken van Achmea. De bekendste verzekeraars zijn FBTO, OZF Achmea, DVZ Zorgverzekeringen, Avero Achmea en Interpolis. Ook Agis Zorgverzekeringen behoort sinds 2008 tot de Achmea groep. In totaal heeft het concern 5, 5miljoen klanten. Hiermee is het een van de grootste verzekeraars van ons land.

Ieder jaar is het mogelijk om te wisselen van zorgverzekeraar. Je kunt ieder jaar dus ook overstappen naar een van de zorgverzekeringen van de Achmea groep. En natuurlijk kun je dan ook overstappen naar het Zilveren Kruis Achmea.