Zorgverzekering 2018 vergelijken, waar op letten

//Zorgverzekering 2018 vergelijken, waar op letten

Zorgverzekering 2018 vergelijken, waar op letten

Zorgverzekering 2018 vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2018. Nog even en 2017 loopt weer ten einde en dat betekent onder andere dat we weer kunnen overstappen van zorgverzekeraar. Zoals ieder jaar zullen ook dit jaar weer tienduizenden mensen hun zorgverzekering gaan vergelijken voor 2018. Het is aan te raden om dit elk jaar opnieuw te doen, veel mensen zitten jaren bij dezelfde zorgverzekeraar maar hierdoor laten ze ongetwijfeld veel geld liggen. En dat is zonde, door verder te kijken zul je merken dat er vaak een hoop geld te besparen valt. Voor dat je overstapt is het raadzaam om meer informatie over de zorgverzekeringen te gaan lezen. Zo weet je in ieder geval waar je op moet letten als je wilt overstappen.

Nu direct vergelijken

Zorgverzekering 2018

De zorgverzekering 2018 is opgebouwd uit de basisverzekering en mogelijk aanvullende verzekeringen. De zorgpremie zal voor de gemiddelde Nederlander in 2018 met 110 euro stijgen. We weten inmiddels dus dat voor 2018 de zorgpremie omhoog gaat, het eigen risico gelijk zal blijven en dat je meer zorgtoeslag zult ontvangen als je daar recht op heb. Het eigen risico zal net als dit jaar 385 euro blijven, dit betekent wel dat de zorgpremie omhoog gaat. Dit zullen vooral de hogere inkomens in hun portemonnee gaan merken, de lagere inkomens zullen namelijk gecompenseerd worden door een hogere zorgtoeslag. De zorgtoeslag kan in 2018 stijgen met 100 euro per persoon. Voor alleenstaanden kan het voordeel oplopen tot € 131,- en voor toeslagpartners tot € 194,-.

Eigen bijdrage WLZ
De eigen bijdrage WLZ zal per 1 januari a.s. van 12.5% naar 10% worden verlaagd dit is op 3 november bekend gemaakt. Voor een grote groep Nederlanders betekent dit een verlaging van 100 euro per jaar. Ruim 30.000 mensen gaan erop vooruit door deze maatregel, vooral mensen met een middeninkomen. Zij gaan 30 tot 150 euro minder betalen per maand. Het kabinet zal vanaf 1 januari 2018 maatregelen nemen om de stapeling van de zorgkosten aan te pakken. Veel mensen maken zich zorgen of zij de zorgkosten nog wel kunnen betalen en daarom neemt het kabinet de nodige maatregelen.

Vermogensinkomensbijtelling
De vermogensinkomensbijtelling voor de eigen bijdrage aan langdurige zorg wil het kabinet gaan halveren, van 8 naar 4% van het vermogen. Het bedrag wat maximaal moet worden bijbetaald voor bepaalde geneesmiddelen zal 250 euro per jaar worden.

Zorgverzekering 2018 kiezen

Om ook in 2018 de beste zorgverzekering te kiezen zul je de verschillende zorgverzekeraars moeten vergelijken. Op het moment van schrijven is het vergelijken van de zorgverzekeringen voor 2018 nog niet mogelijk aangezien de premies nog niet bekend zijn gemaakt. De premies voor 2018 zullen op 12 november openbaar worden gemaakt. Hierna kan er dus begonnen worden met het vergelijken en het afsluiten van de zorgverzekering voor 2018. Traditie getrouw gaan de meeste mensen pas in de laatste week van het jaar beginnen met het vergelijken. In de week na kerst stappen de meeste consumenten dan ook over van zorgverzekeraar.

Speciale zorgverzekeringen

Als je wilt overstappen kijk dan of er voor de doelgroep waar jij in valt misschien een speciale zorgverzekering wordt aangeboden. Er zijn namelijk verzekeringen voor gezinnen en studenten. Door zo een speciale verzekering af te sluiten kan je al snel enkele tientjes op jaarbasis besparen. Voor een gezin zijn er bij bepaalde verzekeraars aanvullende pakketten waar iedere verzekerde van kan profiteren.

Iedereen van 18 jaar of ouder is verplicht om een eigen zorgverzekering af te sluiten. In 2018 heb je de keuze uit meer dan 40 verschillende zorgverzekeraars welke allemaal een basisverzekering aanbieden. De vergoedingen uit het basispakket zijn bij alle verzekeraars hetzelfde. Ondanks dat zal de zorgpremie per verzekeraar verschillen. De zorgverzekering 2018 vergelijken zal dan ook ongetwijfeld geld opleveren. Door de handige vergelijkingsmodule voor de zorgkosten is het tegenwoordig heel simpel om met een paar muisklikken te zien waar je de goedkoopste zorgverzekering voor 2018 af kunt sluiten. En bedenk dat iedereen kan overstappen ook al ben je gehandicapt, ben je chronisch ziek of behoor je tot de ouderen. Dit is vastgelegd in de Nederlandse wet.

Basisverzekering 2018

Het basispakket is bij iedere zorgverzekeraar gelijk, wat wel verschilt is de zorgpremie welke je moet betalen. Hierdoor concurreren de zorgverzekeraars met elkaar, voor jou loont het dan ook om de zorgverzekering voor 2018 te vergelijken. Sluit bij voorkeur de goedkoopste zorgverzekering af en dit is niet voor iedereen bij dezelfde verzekeraar. Niet iedere consument heeft namelijk dezelfde zorg nodig. De behandelingen, de vergoedingen en de eigen bijdrage zijn in 2018 dus bij iedere zorgverzekeraar gelijk.

Zorgverzekeringskaart
Wat nieuw is in 2018 is dat alle verzekeraars voor de aanvullende verzekeringen een zorgverzekeringskaart aanbieden. Hierin staan alle details vermeld van de door jou samengestelde zorgpolis.

Eigen risico 2018

Het eigen risico voor 2018 is net als dit jaar vastgesteld op 385 euro. Voor bepaalde zorg zal er een beroep gedaan worden op het verplichte eigen risico, deze kosten komen voor rekening van de patiënt. Het verplicht eigen risico is in het leven geroepen om mensen meer bewust te maken van de kosten van de zorg. Het kabinet wil met het eigen risico bereiken dat mensen niet voor ieder klein dingetje meteen naar de dokter zullen gaan.

Hoogte eigen risico
Ieder jaar zal de hoogte van het eigen risico opnieuw worden vastgesteld. Het verplichte eigen risico voor 2018 is 385 euro maar je kunt dit vrijwillig verhogen naar 885 euro. Zodra je het eigen risico vrijwillig verhoogd zal je minder zorgpremie gaan betalen. Dit kan overigens een behoorlijke korting opleveren. Let er wel op dat als je wel zorg nodig hebt je dus meer geld kwijt bent, je zou dit op kunnen vangen door de premie die je bespaart ieder jaar op zij te zetten. Mocht je dan zorg nodig hebben dan kun je uit dit potje je extra eigen risico betalen.

Aanvullende verzekeringen

Buiten dat je een basisverzekering hebt kun je je ook vrijwillig verzekeren via enkele aanvullende verzekeringen. Dit kan voor veel mensen erg aantrekkelijk en verstandig zijn. De zorgverzekeraar is niet verplicht om jou te accepteren voor de aanvullende verzekering. Iedere zorgverzekeraar stelt zelf de aanvullende zorgverzekering samen en bepaalt hiervoor een bepaalde prijs. Het vergelijken van de aanvullende verzekeringen is dan ook sterk aan te raden.

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Alternatieve geneeswijzen verzekering
Brilverzekering
Fysiotherapie verzekering
Kraamzorg verzekering
Orthodontie verzekering
Tandartsverzekering

Ziektekosten vergelijken voor 2018

Ook in 2018 zijn er drie verschillende soorten zorgverzekeringen welke worden aangeboden door de verzekeraars. Je hebt namelijk de keuze uit de budget-, natura- en restitutiepolis. Alle drie de zorgverzekeringen zullen hetzelfde dekken via de basisverzekering, maar er zijn toch enkele verschillen. Je kunt hier dus rekening mee houden zodra je de ziektekosten gaat vergelijken.

Budgetpolis: De goedkoopste zorgverzekering is de budgetpolis. Als je een budgetpolis afsluit dan moet je er rekening mee houden dat de zorgverzekeraar met bepaalde zorgverleners afspraken heeft gemaakt. Je bent dan verplicht als je zorg nodig hebt om naar deze zorgverleners te gaan. Ga je namelijk naar een andere zorgverlener dan zullen in veel gevallen de kosten niet volledig worden vergoedt. Dit heeft als nadeel dat als je naar een ziekenhuis toe moet en er zit er één bij jou in de buurt, je de kans loopt dat je daar niet naar toe kunt gaan. Tenzij je de extra kosten wilt betalen. Let hier dus op als je een andere zorgverzekering voor 2018 af wilt gaan sluiten.

Naturapolis: De tweede soort ziektekosten verzekering is de naturapolis. Met een naturapolis kan je wel bij alle zorgverleners terecht als je medische hulp nodig hebt. Het is overigens wel aan te raden om vooraf even de polisvoorwaarden door te lezen. Bij deze polis zullen niet alle specialisten zoals bv. fysiotherapeuten worden vergoedt. Ook dit heeft te maken met de afspraken welke zijn gemaakt met de zorgverleners door de zorgverzekeraars. De naturapolis is dus wel uitgebreider dan de budgetpolis maar ook hier zul je wel alert moeten blijven als je niet te veel wilt betalen voor je zorgverzekering 2018.

Restitutiepolis: De derde zorgverzekering waar je ook voor 2018 uit kunt kiezen is de restitutiepolis. Met deze polis heb je een vrije zorgkeuze. Als je een restitutiepolis afsluit dan kun je bij ieder ziekenhuis of bij iedere zorgverlener bij jou in de buurt of daarbuiten terecht. Door de grotere keuze die je hebt zal ook de premie hoger zijn welke je maandelijks moet betalen. Als je de zorgverzekering 2018 vergelijken gaat dan zul je zien dat de restitutiepolis er als duurste uitkomt. Je betaald dus voor meer keuzevrijheid.

Zorgverzekering vergelijken

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen om de ziektekosten te vergelijken voor 2018. Je vergelijkt dan niet alleen op zorgverzekeraar of premie maar ook op het soort zorgverzekering en de aanvullende verzekeringen. Je hebt de keuze uit meer dan 40 zorgverzekeraars dus de keuze is groot. Zoals je weet is de dekking uit het basispakket overal gelijk alleen de premie kan verschillen.

Goedkoopste zorgverzekering

Mocht je dus twijfelen uit twee zorgverleners dan kies je natuurlijk voor de goedkoopste als de voorwaarden bij beide ook gelijk zijn. Verder kun je de zorgverzekeringen vergelijken als je een aanvullende verzekering gaat afsluiten. Je moet hierbij denken aan een aanvullende verzekering voor de tandarts, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. Allereerst moet je jezelf afvragen heb ik deze aanvullende verzekering echt wel nodig? Mocht dit wel het geval zijn dan kun je gaan kijken voor welk bedrag wil ik mij aanvullend gaan verzekeren. Je zult merken dat je hier veel geld mee kunt besparen.

Als je de zorgverzekering 2018 gaat vergelijken dan kun je dit op een simpele en snelle manier doen via onze onafhankelijke zorgverzekering vergelijk-module.

2017-11-06T14:51:29+01:00