Studenten zorgverzekering

/Studenten zorgverzekering
Studenten zorgverzekering 2017-10-21T10:32:23+01:00

Studenten zorgverzekering

Zodra je 18 jaar geworden bent dan moet je een zorgverzekering afsluiten, dus ook voor een student is het noodzakelijk om zich te verzekeren tegen ziektekosten je wilt dan natuurlijk de goedkoopste premie betalen voor jouw ziektekostenverzekering. Er zijn zorgverzekeraars welke een goedkope studenten zorgverzekering aanbieden, je betaald bij dit soort verzekeringen minder zorgpremie en je bent goed verzekerd voor de standaard medische hulp. Als student is iedere euro meegenomen en daar spelen de zorgverzekeraars mooi op in, er zijn zelfs al zorgverzekeraars waar je je alleen als student bij kunt aanmelden, de zorgpremie is laag en vaak krijg je ook nog wat extra kortingen als je je aanvullend verzekerd voor bv de tandarts, fysiotherapie of je bril of contactlenzen.

Studenten zorgverzekering vergelijken

Voordat je een studenten zorgverzekering gaat afsluiten is het verstandig om de vele zorgverzekeringen voor studenten te vergelijken. In het vergelijken van de ziektekosten gaat een hoop tijd zitten maar je bespaart hiermee wel veel geld waardoor je iedere maand minder zorgpremie hoeft te betalen. Bij het vergelijken van de studenten zorgverzekeringen moet je niet alleen naar de zorgpremie kijken maar ook naar de dekking van de desbetreffende zorgverzekeringen, de dekking van de basisverzekeringen zijn allemaal hetzelfde maar het gaat dan vooral om de dekking van de aanvullende zorgverzekeringen. Het verschil tussen de verzekeraars variëert behoorlijk dus je zult zien dat je aan de ene kant op de kosten kunt besparen en aan de andere kant zal je moeten kijken wat er zoal gedekt wordt in de verschillende ziektekosten verzekeringen.

Ook als student is het raadzaam om aan het einde van het jaar de ziektekosten te vergelijken en indien je kunt besparen om over te stappen naar een goedkopere zorgverzekeraar. Ook hier geldt weer als je ziektekosten gaat vergelijken kijk niet alleen naar de zorgpremie maar ook naar de dekking en de voorwaarden welke de zorgverzekeraar je biedt.

Collectiviteitskorting

Als je een zorgverzekering gaat afsluiten als student dan moet je ook kijken of de zorgverzekeraar een collectiviteitskorting aanbied, vaak kan de korting welke je hiermee krijgt oplopen tot 10% op je basisverzekering. Vaak geven deze zorgverzekeraars ook nog korting op de aanvullende verzekering en bv nog een extra korting als je een aanvullende tandartsverzekering afsluit.

Allereerst zul je dus moeten kijken naar de zorgverzekeraars welke een speciale collectiviteitskorting voor studenten aanbieden, deze studenten verzekeringen zijn over het algemeen goedkoper dan de reguliere zorgverzekeringen. Bij het vergelijken van de studenten zorgverzekeringen zal je wel goed naar jouw eigen situatie en gezondheid moeten kijken, als je speciale medische zorg nodig hebt of vaak naar de fysiotherapeut moet dan zul je niet genoeg hebben aan een standaard studenten verzekering.

Zorgtoeslag voor studenten

Omdat een zorgverzekering vrij duur is voor studenten kan je als student zorgtoeslag aanvragen, op deze manier wordt de zorgverzekering betaalbaar doordat de overheid helpt mensen met een laag inkomen zorgtoeslag te geven. De zorgtoeslag is er niet alleen voor studenten maar voor iedere Nederlander die een zorgverzekering heeft afgesloten en per jaar niet meer dan 30.939 euro verdient. Om zorgtoeslag te ontvangen moet je wel de Nederlandse nationaliteit hebben of in het bezit van een verblijfsvergunning zijn.

Eigen risico

Als je een zorgverzekering gaat afsluiten heb je altijd een verplicht eigen risico, voor 2015 is dit eigen risico door de overheid vastgesteld op 375 euro per jaar. Door het eigen risico te verhogen kan je ook de kosten van de zorgverzekering naar beneden brengen maar bedenk hierbij wel dat als je wel zorg nodig mocht hebben je tot het bedrag van je eigen risico de rekening zelf zult moeten betalen. En de rekeningen voor medische zorg kunnen snel oplopen, een dag in het ziekenhuis kost al snel 1000 euro en stel dat je het eigen risico op 700 euro hebt ingesteld dan moet je dus wel even 700 euro ophoesten! Houd er dus rekening mee dat het verhogen van jouw eigen risico best eens nadelig kan uitpakken, tenzij je iedere maand een bepaald bedrag opzij zet en dit gebruikt voor onvoorziene facturen.