Orthodontie vergoeding

/Orthodontie vergoeding
Orthodontie vergoeding 2017-10-21T10:37:27+01:00

Aanvullend verzekeren voor orthodontie

Ben jij op zoek naar een zorgverzekering die orthodontie vergoedt ? Het dragen van een beugel is een behoorlijke kostenpost een orthodontische behandeling kost als snel tussen de €2000,- en €2500,- en aangezien je de beugel gemiddeld 2 tot 3 jaar moet dragen zal je dus 3 jaar lang aanvullend verzekerd moeten zijn voor orthodontie, maar de premie welke je extra betaald is een stuk minder dan de kosten van de beugel. Een beugel wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. Als jij of je kinderen dus een beugel moet dragen dan is het altijd verstandig om je aanvullend te verzekeren voor orthodontie. De vergoeding orthodontie verschilt enorm tussen de verschillende zorgverzekeraars, ook hier is het dus raadzaam om te vergelijken en om te kijken waar je de hoogste vergoeding zult krijgen. Er zijn zorgverzekeraars die orthodontie voor 100% vergoeden maar in de meeste gevallen zal de vergoeding voor rond de 2000,- tot 2500,- over de gehele periode zijn.

Wachttijden orthodontie

Als je de ziektekosten gaat vergelijken let dan vooral op de premie, de vergoeding, het percentage van de vergoeding, wat er standaard vergoed zal worden en welke aanvullende voorwaarden er zijn zoals de wachttijden of welke medische acceptatieprocedure er geldt. Er zijn zorgverzekeraars welke een wachttijd hanteren voordat de beugel zal worden vergoed, je moet hier dus eerst een half jaar of langer aanvullend verzekerd zijn voordat de rekening van de orthodontist vergoed zal worden.

Basisverzekering en orthodontie

Orthodontie wordt in bepaalde gevallen (deels) vergoed vanuit de basisverzekering, de kosten worden alleen vergoed als er sprake is van een aangeboren afwijking aan het gezicht of als er een afwijking is aan de kaken en/of tanden. In deze gevallen zullen er kaakchirurgische operaties uitgevoerd moeten worden. Als je denkt in aanmerking te komen voor vergoeding van orthodontie bij een bepaalde afwijking dan zal je eerst een aanvraag bij je zorgverzekeraar moeten indienen. De zorgverzekeraar zal dan bepalen of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Orthodontie voor volwassenen

Orthodontie voor volwassenen zal minder uitgebreid vergoed worden door de zorgverzekeraar dan voor iemand jonger dan 18 jaar. Je zult dus in de meeste gevallen een uitgebreid aanvullend tandheelkundig verzekeringspakket moeten afsluiten als je je wilt verzekeren voor een orthodontische behandeling.

Vergoeding orthodontie kinderen

Tegenwoordig draagt 1 op de 3 kinderen een beugel, de kans dat jouw kind ook een beugel moet dragen is dus best groot. De kosten voor een beugel lopen al snel in de duizenden euro’s, het is dus verstandig om te kijken hoeveel je vergoed krijgt voor orthodontie bij jouw zorgverzekering. Bij sommige zorgverzekeringen kan je kind tot 18 jaar zijn meeverzekerd voor de orthodontische behandeling, mits je zelf uitgebreid aanvullend verzekerd bent. Je kind is dan gratis meeverzekerd in jouw aanvullend pakket, je zult wel altijd even contact moeten opnemen met de zorgverzekeraar om er achter te komen of jouw kind is meeverzekerd en tot welk bedrag jouw kind is meeverzekerd voor de orthodontist.

Ziektekosten vergelijken

Ook voor de vergoeding orthodontie is het raadzaam om de ziektekosten te vergelijken, er is met orthodontie veel geld te besparen. Het dragen van een beugel is nu eenmaal duur je zult dus een zorgverzekering moeten vinden welke deze vergoed, je bespaart dan in één keer zo rond de 2500 euro! Met de slimme vergelijkings-module op onze website is het vergelijken van de ziektekosten snel geregeld.