Zorgverzekering vergelijken

/Zorgverzekering vergelijken
Zorgverzekering vergelijken 2020-11-13T22:47:08+01:00

Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken? De zorgpremies voor 2019 zijn inmiddels weer bekend en ook voor volgend jaar lopen de premies weer behoorlijk uiteen. Het is dus verstandig om de zorgverzekeringen te vergelijken. Door te vergelijken kan je tot wel 300 euro per jaar besparen. Met onze zorgpremievergelijker kan je op een onafhankelijke manier de goedkoopste zorgverzekering afsluiten.

Waar de zorgverzekering afsluiten?

Voordat je een zorgverzekering gaat afsluiten wil je natuurlijk weten wat de verschillende verzekeringen te bieden hebben. De voorwaarden van een zorgverzekering zijn dan ook mede bepalend voor jouw keuze voor een bepaalde verzekeraar. Je zult dus altijd de voorwaarden goed moeten bestuderen voordat je een zorgverzekering af gaat sluiten. Pas nadat de voorwaarden aan jouw wensen voldoen kun je gaan vergelijken op de premie. Doe je dit namelijk andersom dan kan het gebeuren dat je voor een ziektekosten verzekering gaat met een lage premie maar waar de voorwaarden niet gunstig van zijn. Je zult merken dat dit meer geld kost dan dat je een zorgverzekering afsluit met gunstige voorwaarden. En wat voor de één gunstige voorwaarden zijn dat kunnen voor jou wel weer nadelige voorwaarden zijn. Het ligt er maar net aan hoe jouw gezondheid is en van welke medische zorg jij gebruik gaat maken.

Je moet dus echt kijken welke medische zorg jij denkt te gaan gebruiken. Het is natuurlijk mooi als je voor alles heel goed verzekerd bent maar als je de laatste jaren bijna geen gebruik hebt gemaakt van de zorg dan moet je je afvragen of het verstandig is om je “over” te verzekeren.

Hoe de zorgverzekering vergelijken?

Om de zorgverzekering te vergelijken en geld te besparen hoef je de deur niet meer uit tegenwoordig. Door de vele vergelijking websites is het vergelijken van de zorgverzekeringen een simpel klusje geworden. Waar je voorheen nog allerlei offertes moest opvragen en vele telefoontjes moest plegen kan je nu de vele zorgverzekeraars snel met elkaar vergelijken. Maar waar moet je op letten als je de zorgverzekeringen gaat vergelijken? Wij zullen hieronder beschrijven hoe je dit het beste kunt doen en waar je op moet letten.

Basisverzekering

Door de ziektekosten te vergelijken kan je al geld besparen als je alleen al naar de basisverzekering kijkt. De basisverzekering is verplicht in Nederland voor iedereen die 18 jaar of ouder is. Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd bij de ouders. Voor kinderen hoeft dus nooit een zorgverzekering afgesloten te worden. Bij iedere basisverzekering is de zorg welke wordt vergoedt hetzelfde. Wat wel kan verschillen is de premie welke je betaald voor de basisverzekering.

De standaard vergoedingen in het basispakket van de ziektekosten verzekering zijn o.a. de bezoeken aan de huisarts, gynaecoloog en kraamzorg. Ook worden veelgebruikte geneesmiddelen en medische hulpmiddelen vergoedt via het basispakket.

Het verschil zit dus in de premie welke je betaald voor het basispakket en daar kan je dus geld mee besparen en dit kan op jaarbasis al een aardig hoog bedrag zijn. Dit maakt het vergelijken van de ziektekostenverzekering dus zo aantrekkelijk. Buiten de basisverzekering zit het verschil ook in de soort polis welke je afsluit.

Eigen risico

Als je de ziektekosten gaat vergelijken dan zul je zien dat het eigen risico van de zorgverzekering hier een belangrijke rol in speelt. Iedereen met een ziektekostenverzekering heeft een eigen risico, de zorg wordt dus nooit volledig vergoedt. Het eigen risico wordt ieder jaar door de regering vastgesteld en voor 2018 is het eigen risico €385,-. Het eigen risico in 2019 zal niet stijgen en blijft dus ook €385,-.

Eigen risico verhogen

Buiten het vastgestelde eigen risico kan je zelf het eigen risico nog verhogen. Door het eigen risico vrijwillig te verhogen kan je ook geld besparen op je maandpremie. Je moet hier wel goed in de gaten houden dat als je een hoog eigen risico hebt en je zult zorg nodig hebben je dus veel meer zelf moet betalen. Het beste wat je dus zou kunnen doen is het geld wat je bespaart met het verhogen van het eigen risico opzij te zetten. Mocht je dan een keer extra zorg nodig hebben dan kan je dit betalen met het extra potje wat je hiermee opbouwt. Als je weet dat je weinig zorg nodig hebt dan zou je dus het risico kunnen nemen door je eigen risico te verhogen en hierdoor minder premie te betalen.

Laag eigen risico

Als je eigen risico laag is dan zal je maandelijks dus meer premie moeten betalen maar als je extra zorg nodig hebt dan weet je ook dat je niet zo een groot bedrag zelf moet betalen. Het laagste eigen risicobedrag voor 2019 is €385,-. Als je dus vooraf weet dat je ieder jaar veel zorg nodig hebt dan is het raadzaam om het eigen risico zo laag mogelijk te houden, je betaald dan wel meer premie maar je weet ook dat de meeste zorg zal worden vergoedt.

Aanvullende verzekering

Wat je ook tegenkomt bij het zorgverzekering vergelijken is de aanvullende zorgverzekering. Het is verstandig om te kijken of de aanvullende verzekering voor jou van toepassing kan zijn. Een aanvullende verzekering sluit je af voor de zorg welke niet in het basispakket zal worden vergoedt. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de tandartskosten of de kosten voor een beugel. Als je weet dat je volgend jaar een beugel moet dragen dan is het verstandig om tijdens het vergelijken van de ziektekosten verzekeraars te kijken waar je de goedkoopste aanvullende zorgverzekering kunt vinden en waar er het meest vergoedt wordt. Je bespaart op deze manier enorm veel geld met het afsluiten van een aanvullende verzekering.