Korting ziektekostenverzekering

/Korting ziektekostenverzekering
Korting ziektekostenverzekering 2017-10-21T10:33:53+01:00

Korting ziektekostenverzekering

Welke korting kan ik krijgen op mijn ziektekostenverzekering? Er zijn verschillende ziektekostenverzekeringen af te sluiten met korting. In Nederland is iedereen verplicht om een basis ziektekostenverzekering af te sluiten, je hebt hierbij de keuze uit vele zorgverzekeraars en de dekking van het basispakket is overal gelijk. De zorgpremie welke je maandelijks moet betalen is niet overal gelijk je kunt dus geld besparen door de ziektekostenverzekeringen te vergelijken. Door de ziektekosten te vergelijken is er een korting op je zorgpremie te behalen van 10 procent!

Je wilt natuurlijk de goedkoopste zorgverzekering welke aan jouw wensen voldoet afsluiten, daarvoor zul je moeten kijken welke zorgverzekeraar een eventuele korting geeft. Bij het afsluiten van een ziektekosten verzekering zijn er verschillende kortingen te vinden, zo is er de collectiviteitskorting, de doelgroep korting, de stapelkorting, de no-claim korting en de korting welke je zelf kunt creëren door jouw eigen risico omhoog te zetten, verder geven bepaalde zorgverzekeraars korting op de aanschaf van hulpmiddelen.

Collectiviteitskorting

De collectiviteitskorting krijg je als je een zorgverzekering afsluit via jouw werkgever de sportclub of vereniging waar je bent aangesloten. De korting kan gegeven worden doordat een grote groep mensen bij dezelfde zorgverzekeraar verzekerd zijn, daardoor is het voor de zorgverzekeraar interessant en kan deze enkele procenten korting geven op de ziektekostenverzekering. Vraag dus altijd even aan je werkgever of iemand van de vereniging of het mogelijk is om een collectieve ziektekostenverzekering is af te sluiten.

Doelgroep korting

De zorgverzekeraars doen er tegenwoordig alles aan om jou als klant binnen te halen, er zijn dus allerlei acties waarbij je een korting op je ziektekostenverzekering kunt krijgen. Er worden ook kortingen op de ziektekostenverzekeringen gegeven voor bepaalde doelgroepen zoals voor senioren, gezinnen, vrouwen en studenten.

Er zijn vele voordelen om een zorgverzekering af te sluiten voor de doelgroep waartoe jij behoort, de aanvullende verzekeringen welke bij de doelgroep zorgverzekering zit is helemaal op maat gemaakt voor de desbetreffende doelgroep en kan daarom vaak goedkoper worden aangeboden, op deze manier krijg je dus de zorg die bij jouw past en je krijgt ook nog een aantrekkelijke korting op je ziektekostenverzekering.

50 Plus korting

Als je eenmaal 50 jaar geworden bent dan heb je andere zorg nodig dan iemand die net 18 jaar is, er staat geen gezinsuitbreiding meer voor de deur en je zult eerder gebruik maken van bv mantelzorg, daarom is een zorgverzekering welke op maat gemaakt is zo interessant. De aanvullende verzekering speciaal voor 50-plus dekt bv een kunstgebit, mantelzorg of de aanschaf van een gehoortoestel. Om in aanmerking te komen voor deze speciale doelgroep zorgverzekeringen zal je wel eerst de verschillende zorgverzekeringen moeten vergelijken. In dit voorbeeld schrijven we over de 50-plus zorgverzekering maar deze kortingen zijn er ook te halen voor studenten, gezinnen en vrouwen.

Korting voor het gezin

Bij een collectieve zorgverzekering heb je vaak de mogelijkheid om je partner en kinderen mee te verzekeren hierdoor bespaar je op jaarbasis behoorlijk wat geld op de zorgpremie.

Stapelkorting

Bij enkele zorgverzekeraars krijg je ook korting als je meerdere aanvullende opties afsluit, dit noemen ze stapelkorting. Je bent op deze manier beter aanvullend verzekerd en je ontvangt hierbij dus een korting op je zorgpremie.

No claim korting ziektekostenverzekering

Dan is er ook nog de no claim korting op je ziektekostenverzekering, deze korting geldt alleen als je een jaar lang geen gebruik hebt gemaakt van de aanvullende verzekeringsopties. Niet alle zorgverzekeraars geven een no claim korting op jouw ziektekostenverzekering, als je dus weet dat je geen of weinig gebruik maakt van de aanvullende zorg dan is het raadzaam om de zorgverzekeraars te vergelijken en te kijken of je een zorgverzekeraar vind welke een no claim korting aanbied.

Korting behalen via het eigen risico

Bij de korting op je ziektekostenverzekering door het eigen risico te verhogen zit een addertje onder het gras. Het is namelijk zo dat iedereen een verplicht eigen risico heeft, voor 2015 is het eigen risico vastgesteld op 375 euro, je kunt het eigen risico verhogen tot maximaal 875 euro, je zult dan een behoorlijke korting op de zorgpremie krijgen, maar deze korting verdwijnt als sneeuw voor de zon als je gebruik moet maken van de medische zorg. Je zult dan namelijk in veel gevallen de zorg moeten betalen welke niet vergoed wordt en dit tot een bedrag van 875 euro.

Korting op de aanschaf van hulpmiddelen

Buiten dat je korting op je zorgpremie kunt krijgen zijn er ook nog andere kortingen te verkrijgen, zo kun je ook korting op de aanschaf van bepaalde hulpmiddelen krijgen:

  • Leesbrillen
  • Gehoorapparaten
  • Hulpmiddelen voor allergie patiënten
  • Hulpmiddelen voor patiënten met diabetes

Verder zijn er zorgverzekeraars welke je korting geven om de gezondheid te bevorderen, hierbij moet je denken aan een abonnement op de sportschool, een elektrische tandenborstel of een bezoek aan een kuuroord.

Zoals je kunt zien er zijn verschillende kortingen te krijgen als je een zorgverzekering gaat afsluiten en door te vergelijken kan je er zelf achter komen welk zorgverzekeraar de meeste korting geeft op het zorgpakket welke aan jouw wensen voldoet. Op deze manier is overstappen van zorgverzekering zeker de moeite waard, wel moet je er goed op letten dat buiten de zorgpremie de dekking van de ziektekostenverzekering heel belangrijk is, dat is immers waarvoor je bent verzekerd.