Goedkoopste ziektekostenverzekering

/Goedkoopste ziektekostenverzekering
Goedkoopste ziektekostenverzekering 2019-05-15T13:36:41+01:00

Goedkoopste ziektekostenverzekering

De goedkoopste ziektekostenverzekering afsluiten dat willen we allemaal natuurlijk, dit kan je namelijk vele honderden euro’s per jaar schelen. Het is dus verstandig om goed te vergelijken als je op zoek wilt gaan naar de goedkoopste ziektekostenverzekering. Je zult moeten beginnen met de kosten van de basisverzekering, hier is al veel winst mee te behalen. Als je de goedkoopste zorgverzekering wilt afsluiten moet je de onderstaande punten goed in de gaten houden.

Zorgverzekering vergelijken

Je begint met het vergelijken van de basispremie van de zorgverzekeraars en daarbij let je natuurlijk op de prijs van de zorgpremie maar ook moet je kijken welke zorg je denkt te gaan gebruiken. Stel je weet dat je een slecht gebit hebt dan is het verstandig om niet alleen naar de premie van de basiszorgverzekering te kijken maar ook wat je vergoed krijgt op het gebied van tandheelkunde. Als je namelijk weinig vergoed zult krijgen en een lage zorgpremie betaald dan is jouw winst zo weer verdwenen aan facturen welke je moet betalen voor het onderhoud van jouw gebit.

En dit geldt niet alleen voor je gebit maar ook voor bijvoorbeeld de fysiotherapie en worden je bril of lenzen wel of niet vergoed, ga je gebruik maken van alternatieve geneeswijzen ? Voor deze zorg kun je je overigens ook aanvullend verzekeren maar als er standaard al het één en ander vergoed wordt via jouw basisverzekering dan is dat natuurlijk mooi meegenomen, je wilt immers de goedkoopste ziektekostenverzekering.

Eigen risico

Je kunt de maandpremie aanzienlijk lager maken door jouw eigen risico omhoog te zetten. Met een hoger eigen risico kan je al flink besparen op je maandelijks te betalen zorgpremie. Er is door de regering wel een minimaal bedrag vastgesteld als het gaat om het eigen risico, voor 2015 is dat 375 euro, je kunt het eigen risico tot 850 euro opschroeven. Het eigen risico is het bedrag wat je zelf moet betalen voordat je voor een vergoeding in aanmerking komt en daarbij moet worden opgemerkt dat niet alle zorg onder het eigen risico valt, een bezoek aan de huisarts valt niet onder het eigen risico.

Verwacht je dus weinig gebruik te maken van de zorg dan zou je het eigen risico omhoog kunnen bijstellen, op deze manier creëer je dus zelf een goedkope ziektekostenverzekering. Maar let wel op dat als je toch ziektekosten gaat maken dan heb je een hoog eigen risico het is dus verstandig om een bedrag apart te zetten voor als je toch extra kosten maakt, je kunt deze dan makkelijk betalen.

Aanvullende verzekering

De premie van jouw zorgverzekering wordt voor een groot gedeelte bepaald door jouw basisverzekering. Je hebt ook nog de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten, deze verzekering verschilt behoorlijk in premie maar ook de dekking kan sterk van elkaar afwijken bij de ene of andere zorgverzekeraar.

Als je een aanvullende verzekering afsluit omdat jij of een gezinslid een beugel moet dragen dan zal je zien dat er een behoorlijk verschil zit in de dekking tussen de zorgverzekeraars. Je hoeft overigens de aanvullende verzekering niet bij dezelfde zorgverzekeraar af te sluiten waar je ook je basisverzekering hebt afgesloten. De aanvullende verzekering vergoed zorg welke niet standaard wordt vergoed via de basisverzekering.

Als je dus op zoek bent naar de goedkoopste ziektekostenverzekering dan zijn de bovenstaande punten van essentieel belang. Je gaat dus de ziektekosten verzekeringen vergelijken, je let goed op het eigen risico en als je een aanvullende verzekering gaat afsluiten dan is het verstandig om de vele zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van de ziektekosten verzekeringen is tegenwoordig snel en simpel te doen via onze vergelijkings-module.