Zorgpremie gaat verder omhoog

//Zorgpremie gaat verder omhoog

Zorgpremie gaat verder omhoog

De zorgpremie zal verder gaan stijgen. Volgens het Centraal Planbureau (CPB) zal de zorgverzekering deze kabinetsperiode met ongeveer 300 euro gaan stijgen. Nu is de gemiddelde zorgpremie nog 1290 euro, dit zal in 2021 stijgen naar 1601 euro. De stijging van de zorgpremie is het gevolg van het besluit om het eigen risico te bevriezen op 385 euro. Het geld wat hiervoor nodig is wordt dus betaald door een stijgende premie. De hogere inkomens zullen dit het meest gaan merken aangezien de mensen met een lager inkomen worden gecompenseerd door de zorgtoeslag.

Stijgende zorgkosten

Dat de zorgpremie de komende jaren stijgt heeft ook te maken met de stijgende zorgkosten. Deze kosten zullen worden doorberekend door de verzekeraars aan de consument. Door de vergrijzing in Nederland zal er vaker een beroep worden gedaan op de zorg, ook de duurdere medicijnen spelen een rol in het duurder worden van de zorg.

Meer overstappers

Door de aangekondigde verhoging van de zorgpremie is de verwachting dat er meer mensen aan het einde van het jaar zullen overstappen van zorgverzekeraar. Door over te stappen is het namelijk mogelijk om toch nog een goedkopere zorgpremie te betalen. Ook zullen meer mensen de aanvullende zorgverzekeringen tegen het licht gaan houden. Waar de consument nu nog voor de zekerheid een aanvullende tandarts verzekering afsluit zal dit als de kosten verder blijven stijgen geschrapt gaan worden. Door het zorgpakket uit te kleden is er een hoop geld te besparen op de zorgpremie. Al is het voor veel consumenten bijna niet mogelijk om geen aanvullende verzekeringen af te sluiten aangezien deze groep mensen de extra zorg altijd nodig heeft.

Vergelijken

Om de juiste zorgverzekering te vinden welke bij jouw wensen aansluit is het verstandig om de zorgverzekeringen 2018 te vergelijken. Door te vergelijken zal je er achter komen dat je een hoop geld kunt besparen op de premie.

2017-11-06T14:48:51+01:00