Zorgpremies 2017 omhoog

/, Zorgverzekering/Zorgpremies 2017 omhoog

Zorgpremies 2017 omhoog

Op prinsjesdag beloofde het kabinet nog dat de zorgpremie licht zou stijgen. Gisteren lieten wij al weten dat DSW de premie voor 2017 met maar liefst 10 euro laat stijgen. Nu blijkt dat DSW welke altijd als eerste de premies voor het volgend jaar bekend maakt niet de enige is die de premie flink laat stijgen.

Zorgverzekeraars komen met hogere premies

De zorgverzekeraars komen met hogere premies voor 2017 dan dat het kabinet ons liet geloven. CZ heeft ook al aangegeven dat de premie voor 2017 meer zal stijgen en Zilveren Kruis Achmea de grootste verzekeraar van Nederland heeft ook al aangegeven te twijfelen aan de uitspraak van het kabinet. Volgens Zilveren Kruis Achmea topman Norbert Hoogers heeft minister Schippers de bijdrage van zorgverzekeraars te hoog ingeschat. De minister denkt dat de zorgverzekeraars met elkaar 2 miljard euro van hun eigen reserves kunnen inzetten. Hierdoor zou de stijging van de zorgpremie beperkt blijven.

Reserves worden minder

Hoogers laat weten dat er nog wel reserves zijn maar deze nemen in rap tempo af. Deze reserves wil hij niet allemaal inzetten om de premies te drukken. Hij voegt er aan toe dat de premie bij Zilveren Kruis Achmea nog niet bekend is, er wordt op het moment nog gerekend.

CZ

CZ-topman Wim van der Meeren laat weten dat de reserves eindig zijn. De minister heeft het erg positief naar buiten gebracht. “Ik kan niet toveren”, waarschuwt hij.

Menzis

Ook Menzis-bestuursvoorzitter Ruben Wenselaar vindt de 2 miljard waarmee minister Schippers kwam veel te hoog geraamd. Menzis kan minder winst terug geven dan vorig jaar.

Premie 2017

Op prinsjesdag kwam het ministerie van Volksgezondheid met de boodschap dat de zorgpremie volgend jaar ongeveer 103 per maand zou zijn maar na gisteren blijkt dit dus een stuk hoger te liggen.

De premies moeten half november bekend gemaakt zijn door de zorgverzekeraars. In de Tweede kamer zijn er al vragen gesteld door de PVV en CDA. Volgens hen kunnen de zorgverzekeraars wel degelijk meer reserves aanspreken.

Zorgtoeslag

Nu de zorgpremie flink gaat stijgen is er commotie onstaan, volgens Minister Dijsselbloem van Financiën zullen de lage inkomens gecompenseerd worden via de zorgtoeslag. De minister houdt wel rekening met een tegenvaller voor de schatkist volgend jaar.

Zorgverzekering vergelijken

Als je toch nog euro’s wilt besparen op de zorgverzekering dan kun je aan het einde van het jaar overstappen van zorgverzekeraar. Ieder jaar heb je de mogelijkheid om de zorgverzekering te vergelijken. Je zult zien dat er vaak goedkopere zorgverzekeraars te vinden zijn en het overstappen is zo geregeld. Als je dit regelt voor 1 januari 2017 dan zal de nieuwe zorgverzekeraar je huidige zorgverzekering voor je opzeggen.

2016-09-28T09:14:21+01:00