Goedkope en dure zorgverzekering: verschil van 410 euro

//Goedkope en dure zorgverzekering: verschil van 410 euro

Goedkope en dure zorgverzekering: verschil van 410 euro

Verschil tussen premie zorgverzekeringen

Het overstappen van zorgverzekering voor 2019 is sinds deze week weer mogelijk, alle zorgverzekeraars hebben hun premies bekend gemaakt. Bijna alle premies voor 2019 zijn gestegen. Een ander opvallend feit is dat het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering nog nooit zo groot is geweest. Dit bedrag kan oplopen tot 410 euro op jaarbasis. Dit is de premie voor de basisverzekering als het eigen risico zou worden verhoogd tot het maximale bedrag van 885 euro.

Opmerkelijk omdat de dekking van de basisverzekering voor iedereen hetzelfde is. De premie voor de basisverzekering wordt ieder jaar vastgesteld door de overheid. Het enige verschil tussen de basisverzekeringen kan de ziekenhuisdekking en/of vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners zijn.

Goedkoopste basisverzekering

Als je de goedkoopste zorgverzekering van 2019 wilt afsluiten dan kom je uit bij ZieZo wat een onderdeel is van Zilveren Kruis. De premie per maand komt bij ZieZo uit op €79,95. CZ is met €114,15 de duurste zorgverzekeraar. Bij ZieZo ben je maandelijks 34,20 minder kwijt wat op jaarbasis €410,40 is.

Je moet er wel rekening mee houden dat we het bij ZieZo over een budget verzekering hebben. Je kunt dus niet bij alle ziekenhuizen terecht om precies te zijn heeft ZieZo 150 van de 278 ziekenhuizen gecontracteerd. Ga je naar een niet gecontracteerde zorgverlener dan zal er 75 procent gedekt worden.

Bij de duurste verzekeraar CZ gaat het om een restitutiepolis, hiermee kan je terecht bij alle ziekenhuizen en zullen de kosten volledig gedekt worden. Ondanks het grote verschil in premie is het wellicht verstandiger om een zorgverzekering af te sluiten waarbij je overal terecht kunt en de maximale dekking ontvangt.

Aanvullende verzekeringen

Als we kijken naar het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering dan loopt dit verder op als we de aanvullende verzekeringen erbij betrekken. Als we hier ook weer de goedkoopste verzekering van Ziezo vergelijken met de restitutiepolis van ONVZ dan kan de besparing oplopen tot wel 500 euro! Als voorbeeld vergelijken we de verzekering van ONVZ waarbij je een aanvullende tandartsverzekering afsluit (volledige vergoeding tot 250 euro). Verder wil je naar alle ziekenhuizen kunnen gaan.

Bij Ziezo Basis, dit is de goedkoopste zorgverzekering betaal je dan €116,70 en bij ONVZ ga je €158,11 betalen, een verschil van €41,41. In heel 2019 bespaar je zo bijna 500 euro op je zorgverzekering. Ook hier moeten we een kanttekening maken dat bij ZieZo je een natura verzekering afsluit en bij ONVZ een restutitiepolis.

Ziektekostenverzekering vergelijken

Welke ziektekostenverzekering je ook gaat afsluiten het is altijd verstandig om de verschillende polissen te vergelijken. Je bespaart er altijd wel premie mee en wellicht kom je een zorgverzekering tegen met veel betere voorwaarden dan je huidige verzekering.

Bron: Zorgwijzer

2018-11-19T13:31:15+01:00