Wat is de goedkoopste zorgverzekering 2019?

//Wat is de goedkoopste zorgverzekering 2019?

Wat is de goedkoopste zorgverzekering 2019?

Goedkoopste zorgverzekering 2019

Het uitzoeken wat de goedkoopste zorgverzekering voor 2019 is, is voor veel mensen in Nederland altijd weer een belangrijke taak. Je wilt natuurlijk de zekerheid hebben dat je niet te veel betaalt, maar ook dat je goed verzekerd bent. Om dit goed te doen betekent dat dus dat je verschillende zaken moet nalopen om een goede keuze te kunnen maken. Dit hoeft niet heel lastig te zijn, mits je het op de juiste manier aanpakt. Hier geldt bijvoorbeeld dat je vooraf moet weten waar je naar moet kijken. Om die reden is het dus ook handig om hier eens wat dieper op in te gaan.


Per persoon verschillend


Het is belangrijk om te weten dat de goedkoopste zorgverzekering 2019 per persoon verschillend kan zijn. Het bedrag hangt van veel zaken af. Denk bijvoorbeeld aan de zorg die je nodig hebt. Dit kan de vorm van je verzekering beïnvloeden. Daardoor is het dus belangrijk om de verschillende mogelijkheden voor jouw situatie met elkaar te vergelijken. Aan de hand van de uitkomsten van die vergelijking kom je erachter wat het beste aanbod voor jouw situatie is. Zo kan dus iedereen precies de goede verzekering vinden, terwijl de kosten voor niemand onnodig hoog hoeven op te lopen. Uiteindelijk is dit een belangrijke zaak.


De goedkoopste zorgverzekering voor 2019 is die van ZieZo met een premie van €79,95 per maand. We hebben het hier wel over een budget verzekering. Hiermee kan je dus niet bij iedere zorgverlener terecht en zullen ook niet alle kosten gedekt zijn.

Nu direct vergelijken

Eerst de basisverzekering


Om de goedkoopste zorgverzekering 2019 voor jouw situatie te bepalen is het altijd slim om bij de basisverzekering te beginnen. In deze verzekering is namelijk al het grootste deel van de zorgkosten opgenomen. Het is dus vaak zo dat met deze basisverzekering voor de meeste mensen de kosten al volledig gedekt zijn. Het is dan dus zaak om de premies die de verschillende zorgverzekeraars vragen voor deze basisverzekering naast elkaar te leggen. De uitkomst daarvan levert je dan de goedkoopste verzekeraar op. Die kan je dan kiezen zodat je met zekerheid niet meer betaalt dan nodig is voor de verzekering.


Verschillen in de basisverzekering


Hoewel de basisverzekering bij elke zorgverzekeraar hetzelfde moet zijn als het gaat om de inhoud, zijn er wel verschillen op andere vlakke. Daardoor kan het dus ook zijn dat de goedkoopste zorgverzekering 2019 in het geval van de basisverzekering op één specifieke verzekeraar uitkomt. Deze uitkomst heeft te maken met de afspraken die verzekeraars met derde partijen maken. Die kunnen per verzekeraar verschillen. Het gevolg daarvan is dat dus ook de kosten kunnen verschillen. Die verschillen werken dan weer door in de prijs, waardoor het duidelijk wordt waarom er verschillende hoogtes in de premies bestaan tussen de verschillende zorgverzekeraars.


De goedkoopste zorgverzekering 2019


Wanneer je op zoek gaat naar de goedkoopste zorgverzekering 2019 kom je eigenlijk altijd uit bij de budgetpolis. Dit is een verzekering die voldoet aan de absolute minimumdekking, maar verder ook niets anders. Op die manier kan de prijs voor de premie zo laag als mogelijk worden gehouden. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om ook even de keerzijde hiervan te bespreken. Het is natuurlijk ook zo dat dit betekent dat er heel veel zaken niet worden gedekt ten opzichte van andere verzekeringsvormen. Denk hier dus wel altijd even goed over na voor je deze gaat afsluiten.


Meer dekking nodig


Een ander punt waarop de goedkoopste zorgverzekering voor 2019 kan verschillen, is de mate van dekking die je nodig hebt. Wanneer je meer zorg nodig hebt, dan kan het bijvoorbeeld zijn dat je een ander soort verzekering moet afsluiten. Je hebt dan niet voldoende aan de dekking in het basispakket. Om die reden heb je dan aanvullende dekking nodig. Deze dekking wordt dan ook de aanvullende verzekering genoemd. Het is wel belangrijk om hier goed naar te kijken. Er kunnen flinke verschillen tussen de pakketten zitten. Dit geldt in meerdere opzichten, dus goed uitzoeken is ontzettend belangrijk om een goede keuze te maken.


Met elkaar vergelijken


Om ook de goedkoopste zorgverzekering 2019 te vinden wanneer je een aanvullende verzekering nodig hebt, geldt eigenlijk in grote lijnen hetzelfde als voor het vinden van de goedkoopste basisverzekering. Je moet goed aangeven wat je nodig hebt en vervolgens kijken welke kosten hieraan verbonden zijn als je de verschillende zorgverzekeraars bekijkt. Door deze vergelijking te doen kom je uiteindelijk dan dus tot de laagste prijs voor een verzekering voor jouw situatie. Zo betaal je dus nooit meer dan nodig, maar krijg je wel alle zorg gedekt die voor jou van toepassing is. Het maakt het wel heel belangrijk.Wat is je eigen risico?


Een andere vraag die je jezelf moet stellen in je zoektocht naar de goedkoopste zorgverzekering 2019, is wat je met het eigen risico doet. Eigen risico is een manier om de kosten voor de verzekering enigszins te drukken. Hoe meer eigen risico je op je neemt, hoe lager de premie zal zijn voor de verzekering die je afsluit. Er zit hier al een standaardbedrag aan dat per jaar kan verschillen. Voor 2019 is dit bedrag op 385 euro gesteld. Je kunt dit zelf verhogen als je denkt dat dit beter is. Er zit wel een maximum aan, dit is 500 euro, waardoor je op 885 euro komt.


Wat betekent dit?


Het verhogen van je eigen risico zorgt ervoor dat je de goedkoopste zorgverzekering voor 2019 kunt krijgen. De reden hierachter is dat de verzekeraars vaak een zogenaamde premiekorting bieden wanneer je meer eigen risico neemt. Deze korting gaat dan dus van de premie die je betaalt af. Uiteindelijk kan dit een voordeel zijn. Wanneer je relatief weinig zorg hoeft te gebruiken, dan zal je dus weinig premie betalen en ook weinig kosten hebben. Heb je dan toch iets nodig, dan zullen je zorgkosten tot aan de hoogte van je eigen risico wel ook voor eigen rekening zijn. Dit is wel de keerzijde wanneer je wel zorg nodig hebt.


Tot slot


De goedkoopste zorgverzekering 2019 kan dus per persoon en per situatie sterk verschillen. Dit houdt dus in dat je nooit zomaar kunt zeggen dat een verzekeraar of een verzekering de goedkoopste is. Het is heel belangrijk om dit goed uit te zoeken. Zet alle zaken die er voor jou toe doen op een rij en bekijk aan de hand daarvan wat de kosten zijn per zorgverzekeraar. Uiteindelijk kan je dan komen tot een prijs die voor jou geschikt is. Die verzekering kan je dan dus ook het beste kiezen.

2018-11-19T13:29:01+01:00