Besparen op ziektekosten verzekering

//Besparen op ziektekosten verzekering

Besparen op ziektekosten verzekering

Hoe besparen op zorgverzekering ?

We willen natuurlijk allemaal besparen op onze ziektekostenverzekering. Een manier om er achter te komen of we niet te veel betalen is door de ziektekosten te vergelijken. Je kunt vergelijken op de basisverzekering maar ook op de aanvullende zorgverzekering is er veel geld te besparen. De basisverzekering is in Nederland verplicht voor iedereen die 18 jaar of ouder is en de basisverzekering vergoedt ook aan iedereen dezelfde standaard zorg. Wat wel verschilt is de premie welke je betaald voor de basisverzekering. Door met een vergelijkingsmodule de basis zorgverzekeringen te vergelijken zal je al snel zien dat er verschil zit in de maandelijks te betalen premie.

Waar op letten bij het besparen ?

ziektekosten vergelijkenWaar moet je nu op letten als je de zorgkosten gaat vergelijken ? Allereerst moet je nooit uit het oog verliezen dat je verzekerd bent om als dit nodig is de zorg te krijgen welke zo goed mogelijk is. Je kunt wel een budget zorgverzekering afsluiten maar als deze zorgverzekering de kosten van jouw zorg niet dekt dan zal dit een behoorlijk dure zorgverzekering kunnen worden. Kies dus tijdens het vergelijken van de ziektekosten verzekering altijd een verzekering uit die jouw kosten vergoedt. Waar je ook op moet letten is dat het ziekenhuis bij jouw in de buurt wel is aangesloten bij de desbetreffende zorgverzekeraar. Als dit namelijk niet het geval is en je moet regelmatig naar het ziekenhuis dan kom je of met hoge zorgkosten te zitten die niet vergoedt worden of je betaald onnodig voor de extra reiskosten.

Bij het vergelijken van de ziektekosten kan je verschillende modules aan of uitzetten. Als je weet dat je veel naar de fysiotherapeut moet dan is het raadzaam om deze module hiervoor aan te zetten. Jouw premie gaat in dat geval wel omhoog maar daardoor worden wel de behandelingen bij de fysiotherapeut vergoedt en daardoor bespaar je uiteindelijk toch weer geld. Een andere mogelijkheid is te vergelijken en daarbij te kijken welke zorgverzekeraar de meeste behandelingen zal vergoeden. Hierbij moet je natuurlijk wel goed de premie in de gaten houden zodat deze niet abnormaal hoog gaat worden.

Goedkope ziektekosten verzekering

Wat voor de ene persoon een goedkope ziektekosten verzekering is dat hoeft voor jou weer helemaal niet zo te zijn. Doordat je misschien andere zorg nodig hebt zal je dus voor je zelf moeten bepalen welke ziektekosten verzekering voor jou het voordeligst is.

Eigen risico

Iedereen heeft een eigen risico de hoogte van het eigen risico wordt vastgesteld door de regering. Voor 2015 is het eigen risico vastgesteld op €375 en voor de komende jaren is de verwachting dat dit bedrag telkens zal stijgen. Je kunt ook vrijwillig het eigen risico verhogen waardoor het premiebedrag wordt verlaagd en je dus ook weer geld bespaart op jouw ziektekosten verzekering.
Bij het verhogen van het eigen risico moet je wel in de gaten houden dat je zelf meer moet betalen aan zorg. Als je vaak gebruik maakt van zorg dan is het ook niet verstandig om je eigen risico vrijwillig te verhogen. Doe je dit wel dan zou je het bedrag wat je maandelijks bespaart opzij kunnen zetten voor het geval je wel zorg nodig hebt. Je kunt dit dan betalen van het bedrag welke je opzij hebt gezet.

Ziektekostenverzekering vergelijken is meestal goed voor een flinke besparing. Het is dan ook niet zo vreemd dat zodra de zorgverzekeraars de nieuwe premies bekend maken veel consumenten de ziektekosten gaan vergelijken. Het aantal overstappers van zorgverzekering is het hoogst in de laatste dagen van het jaar. Het overstappen van zorgverzekeraar beleeft dan ook een piek net voor 31 december, dit komt mede doordat veel mensen de laatste week van het jaar vakantie en dus tijd hebben om de ziektekosten te vergelijken en over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering.

2015-11-20T11:20:04+01:00