Zorgverzekeringen vergelijken 2014

//Zorgverzekeringen vergelijken 2014

Zorgverzekeringen vergelijken 2014

zorgverzekering vergelijken 2014Eind 2014 hebben maar liefst 6,5 miljoen Nederlanders hun zorgverzekering vergeleken in de hoop ergens een goedkopere zorgverzekeraar te vinden. Maar ondanks dat er een recordaantal mensen ziektekosten hebben vergeleken zijn er maar 1,1 miljoen Nederlanders overgestapt naar een andere ziektekostenverzekeraar. Het oversluiten naar een nieuwe zorgverzekering was mogelijk tot 1 februari 2015, inmiddels zijn de cijfers binnen en weten we ongeveer welke groep consumenten zijn overgestapt naar een andere wellicht goedkopere zorgverzekeraar.

Zorgverzekering vergelijken populair

Nog nooit was het ziektekosten vergelijken zo populair als eind 2014, de Nederlanders welke wilde overstappen van zorgverzekering deden dit massaal op het laatste moment. Een kwart van de consumenten begon al in november met het zoeken naar een goedkopere zorgverzekering. In de laatste week van 2014 na de kerst werden de meeste overstappers geregistreerd. Afgelopen jaar waren er ondanks dat er meer mensen zich oriënteerden minder overstappers namelijk 1,1 miljoen overstappers in 2014 tegen over 1,2 miljoen het jaar ervoor.

Dat de overstappers pas de laatste vijf dagen van het jaar actie ondernamen heeft mogelijk te maken dat er een bewuste keuze moet worden gemaakt tussen de vele zorgverzekeraars, de regels en de mogelijkheden welke er tegenwoordig voor handen zijn, er zijn dan ook 1.300 verschillende combinaties mogelijk als je de ziektekosten vergelijken gaat. De consumenten welke de overstap naar een nieuwe zorgverzekeraar maakte deden dit vooral via de website van de nieuwe zorgverzekeraar en via de ziektekosten vergelijking websites. De vele merken, aanvullende verzekeringen en de tarieven maakte het er allemaal niet makkelijker op voor de ziektekosten vergelijking sites om dit snel en overzichtelijk in kaart te brengen.

Overstappen van zorgverzekeraar

De consumenten welke het afgelopen jaar zijn overgestapt van zorgverzekeraar waren voornamelijk hoger opgeleiden, tussen de 25 en 34 jaar oud, waren woonachtig in de grote steden en het ging vrij vaak om studenten en zelfstandige ondernemers. Consumenten met een lagere opleiding en oudere mensen bleven wel vaker bij hun zorgverzekeraar. Veel van deze mensen dachten vaak ten onrechte niet geaccepteerd te worden door een nieuwe zorgverzekeraar.

Dit onderzoek is uitgevoerd door M2Media & More heeft MeMo².

2017-10-21T13:52:59+01:00