Zorgverzekering 2017 vergelijken

//Zorgverzekering 2017 vergelijken

Zorgverzekering 2017 vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2017. Nog even en we kunnen de zorgverzekering 2017 vergelijken. Op 19 november moeten alle zorgverzekeraars de premie voor 2017 bekend hebben gemaakt. Vanaf die tijd begint het zorgverzekering vergelijken 2017 massaal. Met als hoogtepunt de laatste week van het jaar, in deze periode zullen er weer vele duizenden mensen overstappen van zorgverzekering.

Zorgverzekering vergelijken 2017

Zorgverzekering vergelijken je zou het ieder jaar moeten doen het kan je immers een hoop geld besparen. Veel mensen nemen niet de moeite om de zorgverzekering tegen het einde van het jaar even tegen het licht te houden. Zonde….door de zorgverzekeringen te vergelijken is de overstap naar een goedkopere zorgverzekeraar snel gemaakt. Ook als je tevreden bent met je zorgverzekeraar is het verstandig om toch eens te kijken wat een andere verzekeraar te bieden heeft. De meeste mensen blijven gewoon bij de huidige zorgverzekeraar omdat ze tevreden zijn en dit is ieders goed recht. Maar misschien betaal je bij een andere zorgverzekeraar minder premie voor dezelfde verzekering of zijn de voorwaarden beter. Je komt er achter als je de zorgverzekering 2017 vergelijken gaat.

Aanvullende zorgverzekering vergelijken

Iedereen in Nederland is verplicht een basisverzekering af te sluiten. De basisverzekering dekt bij iedere zorgverzekeraar dezelfde zorg dit is vastgesteld door de regering. Wat wel per verzekeraar verschilt dat is de premie, deze mogen de zorgverzekeraars namelijk zelf bepalen. De basisverzekering dekt de standaardzorg maar voor veel mensen is dit helaas niet genoeg. Als je namelijk niet zo een sterk gebit hebt en vaak naar de tandarts gaat of je hebt vaak rugklachten waardoor je vaak een bezoek aan een fysiotherapeut brengt dan is een aanvullende zorgverzekering zeker aan te raden. Bij het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering zal je deze goed moeten vergelijken. Je hoeft de aanvullende zorgverzekering niet bij de zorgverzekeraar af te sluiten waar je ook je basisverzekering hebt lopen. Al is dit wel zo verstandig aangezien de meeste verzekeraars een hogere premie in rekening brengen als je aanvullend verzekerd bent bij een andere zorgverzekeraar.

Aanvullende zorgverzekeringen vergelijken kan je doen op onze website. Met enkele muisklikken vergelijk je de aanvullende verzekeringen en je kunt deze meteen online afsluiten.

Overstappen zorgverzekering

Als je voor 1 januari overstapt dan zal je huidige zorgverzekering automatisch worden opgezegd. Als je na 1 januari overstapt dan zul je zelf je huidige zorgverzekering moeten opzeggen, dit moet je wel voor 31 december doen.

Waarom overstappen van zorgverzekering?

Waarom je zou overstappen van zorgverzekering? Voor de ene persoon is de premie doorslaggevend en de ander stapt over vanwege de betere voorwaarden. Als je weet dat je volgend jaar een nieuwe bril moet kopen of je draagt lenzen dan kan overstappen van zorgverzekering je een hoop geld opleveren. Moet er een beugel gedragen worden volgend jaar? Dan is het helemaal raadzaam om de zorgverzekering te vergelijken. Het dragen van een beugel loopt al snel in de papieren en door de zorgverzekeraars te vergelijken kan je al snel honderden euro’s besparen. Let er wel op dat er voor de meeste aanvullende verzekeringen een wachttijd staat ingesteld. Dit houdt in dat als je de aanvullende verzekering vandaag afsluit, deze over bijvoorbeeld 6 maanden pas in gaat. Dit is om te voorkomen dat mensen de aanvullende verzekering alleen afsluiten voor de periode dat deze zorg gedekt moet worden.

Basisverzekering

Ieder jaar zal de regering de basisverzekering samenstellen. Je zult dus ieder jaar even moeten kijken wat er in de basisverzekering is verzekerd en wat je aanvullend moet verzekeren. Het kan gebeuren dat de basisverzekering in 2017 zorg vergoedt waar jij je aanvullend voor hebt verzekerd. Je kunt de aanvullende verzekering dan opzeggen en zo bespaar je weer op je zorgpremie. Doordat de zorgpremie voor de basisverzekering verschilt per verzekeraar, zal je de zorgverzekeringen moeten vergelijken.

Eigen risico 2017

Iedereen heeft een eigen risico en de hoogte hiervan wordt ieder jaar opnieuw bepaald door de regering. Voor 2017 is het eigen risico net als dit jaar €385,-. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen naar maximaal €885,-. Door het eigen risico vrijwillig op te hogen betaal je minder zorgpremie. Dit betekent wel als je zorg nodig hebt je de eerste €885,- zelf dient te betalen. Er zijn mensen die deze gok nemen, als je namelijk nooit zorg nodig hebt en je verwacht dit ook voor het aankomende jaar niet nodig te hebben dan zou je het kunnen overwegen. Om niet voor verassingen te komen staan zou je het uitgespaarde geld opzij moeten zetten. Zo heb je altijd geld achter de hand mocht je het aankomende jaar wel naar een ziekenhuis moeten of andere dure zorg nodig hebben. In onze zorgverzekering vergelijk-tool kun je aangeven hoe hoog het eigen risico in 2017 moet zijn.

Zorgverzekering 2017 vergelijken

Als je de zorgverzekering voor 2017 wilt vergelijken dan ga je natuurlijk geen appels met peren vergelijken. Je moet bij het vergelijken van de zorgverzekeringen dan ook dezelfde typen verzekeringen met elkaar vergelijken. Voor 2017 worden er ook weer drie typen zorgverzekeringen aangeboden door de zorgverzekeraars. Het gaat om de budgetpolis, de naturapolis en de restitutiepolis. De basisverzekering is van alle 3 deze zorgverzekeringen hetzelfde. Maar er zit wel verschil tussen deze polissen.

Budgetpolis: De budgetpolis is de goedkoopste zorgverzekering in 2017. Dit is net als andere jaren het geval alleen is de zorg beperkt. De zorgverzekeraar heeft namelijk met een beperkt aantal zorgverleners afspraken gemaakt. Het kan dus voorkomen dat als jij naar een ziekenhuis toe moet je daar een eind voor moet reizen. Als je wel naar een ziekenhuis zou gaan bij jou in de buurt waar geen afspraken mee zijn gemaakt, dan zal dit bezoek maar gedeeltelijk of helemaal niet worden vergoedt. De reden hiervoor is dat de zorgverzekeraar geen afspraken voor goedkopere zorg heeft gemaakt met dit ziekenhuis.

Naturapolis: Bij de naturapolis kun je bij meer zorgverleners terecht. Je kunt waarschijnlijk bij alle ziekenhuizen terecht al moet je dit wel altijd even nalezen in de polisvoorwaarden. Maar je kunt niet naar alle specialistische zorg. Ook hier geldt weer dat de kans bestaat dat je verder moet reizen om de zorg te krijgen die jij nodig hebt. Voor de naturapolis zul je meer premie betalen voor de zorgverzekering in 2017 dan voor de budgetpolis.

Restitutiepolis: Als laatste hebben we nog de meest uitgebreide polis namelijk de restitutiepolis. Bij deze polis mag je zelf bepalen naar welk ziekenhuis je wilt gaan en welke zorgverlener je wilt bezoeken. Als je de zorgverzekering 2017 gaat vergelijken dan zul je zien dat deze polis er als duurste uitkomt.

Goedkope zorgverzekering 2017

Zoals je hebt kunnen lezen komt er best nog wat bij kijken als je de zorgverzekering 2017 gaat vergelijken. Nu hebben wij een makkelijke zorgverzekering 2017 vergelijk-tool online gezet waarmee je snel en overzichtelijk een goedkope zorgverzekering voor 2017 kunt afsluiten. Let bij het afsluiten van een zorgverzekering ook op de voorwaarden. Als je wilt overstappen van zorgverzekering in 2017 doe dit dan bijtijds en neem de tijd om de zorgverzekeringen te vergelijken. Het gaat tenslotte wel om de zorg van je gezondheid welke je goed wilt verzekeren.

2016-10-13T10:15:38+01:00