Zorgverzekering 2016

//Zorgverzekering 2016

Zorgverzekering 2016

Welke zorgverzekering ga jij in 2016 afsluiten ?

Ga jij een nieuwe zorgverzekering voor 2016 afsluiten ? Als straks het einde van het jaar weer nadert zullen de zorgverzekeraars de premies voor de zorgverzekeringen weer bekend maken. Voor veel mensen breekt dan weer de tijd aan om hun zorgpolis tegen het licht te houden en de ziektekosten te vergelijken om zo hopelijk veel geld op de maandpremie te besparen.

De zorgverzekering waar je op het moment verzekerd bent hoeft in 2016 niet de meest ideale ziektekosten verzekering voor jou te zijn. Het kan zijn dat jouw gezondheidssituatie is gewijzigd of dat de zorgverzekering toch niet meer zo goedkoop is als dat deze voorheen was. Dit zijn al twee belangrijke punten om de ziektekosten ieder jaar te vergelijken. Wat er precies gaat veranderen aan de zorgverzekering van 2016 is op het moment nog niet bekend. Wij zullen je zeker op de hoogte houden als er meer bekend wordt over de zorgverzekering van 2016.

Vragen als welke zorg verdwijnt er uit het basispakket en welke zorg zal er vergoedt gaan worden zullen we in loop van oktober pas kunnen beantwoorden.

Zorgverzekering 2016 vergelijken

ziektekosten vergelijkenZoals je eigenlijk ieder jaar zou moeten doen kan je in het najaar weer de zorgverzekering voor 2016 vergelijken. Zodra de premies in november weer openbaar worden gemaakt gaan duizenden consumenten zich weer bezig houden met hun zorgverzekering. Veel van de mensen welke de ziektekosten vergelijken zullen ook daadwerkelijk overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit geeft al aan dat het zeker de moeite loont om er even voor te gaan zitten en zo de zorgverzekering 2016 te vergelijken. Vergelijken op de basisverzekering maar zeker ook op de aanvullende verzekeringen kunnen je al snel enkele tientjes per maand opleveren.

Budget zorgverzekering

Doordat de consument steeds prijs bewuster wordt en niet te veel wil uitgeven aan verzekeringen worden er ook jaarlijks vele budget zorgverzekeringen afgesloten. Met een budget zorgverzekering betaal je minder maar over het algemeen ben je ook prima verzekerd tegen de ziektekosten. Als je een budget zorgverzekering gaat afsluiten zul je vooraf goed moeten nagaan of de zorg welke jij wellicht denkt nodig te hebben wel zal worden vergoedt. Als deze zorg namelijk niet vergoedt wordt en je hebt deze wel nodig dan kan een budget zorgverzekering als nog een dure ziektekosten verzekering worden.

Enkele grote zorgverzekeraars bieden de budgetpolis aan en ondanks dat je een lagere premie betaald is de zorg hetzelfde als de zorg van de normale basispolis. Een budgetpolis is voor veel mensen daarom ook een interessante optie geworden om over te stappen van zorgverzekering.

Nadelen budgetverzekering
Er zitten ook nadelen aan een budget zorgverzekering en deze zijn vaak niet duidelijk vermeld. Met een budgetpolis heb je veel minder keuze uit zorgverleners. Daarom spreekt men ook wel over selectieve zorgverzekeringen het kan namelijk gebeuren dat je met de budget verzekering niet terecht kunt in het ziekenhuis bij jou in de buurt. Als je wel naar een ziekenhuis gaat bij jou in de buurt dan kan het zomaar gebeuren dat je 30 procent van de rekening zelf moet betalen. Het kan ook gebeuren dat niet alle medicijnen of hulpmiddelen via de budgetpolis worden vergoedt.

Als je dus van plan bent om in 2016 een budget zorgverzekering af te sluiten lees dan eerst goed de voorwaarden en kijk waar je terecht kunt mocht je zorg nodig hebben.

2015-11-20T11:18:54+01:00