Zorgverzekeraars snijden in dekking fysiotherapie

//Zorgverzekeraars snijden in dekking fysiotherapie

Zorgverzekeraars snijden in dekking fysiotherapie

De trend voor 2018 is dat de zorgverzekeraars vooral snijden in de dekking voor de fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering. Als je een pakket hebt afgesloten met een uitgebreide dekking voor fysiotherapie dan zal deze fors duurder worden. De dekking voor fysiotherapie is verlaagd of zelfs helemaal geschrapt. Als je een zorgverzekering wil afsluiten met onbeperkt fysiotherapie dan zul je daar voor 2018 behoorlijk wat moeit voor moeten doen. De reden is dat het aanbod van zorgverzekeraars welke dit aanbieden steeds schaarser wordt. Bovendien stijgen de premies voor dit soort zorgverzekeringen en de selectieprocedures worden steeds zwaarder.

Zorgverzekering 2018 fysiotherapie

Als je geregeld gebruik maakt van fysiotherapie dan is het belangrijk om te kijken of je in 2018 nog net zoveel vergoedt krijgt als dit jaar. Veel zorgverzekeraars zullen namelijk beknibbelen op de vergoeding voor de fysiotherapie. Dit tot groot ongenoegen van veel mensen die afhankelijk zijn van deze medische zorg. Zoals we al schreven zullen de aanvullende pakketten aangepast worden zodat de dekking drastisch zal worden verlaagd of de premie voor een dergelijke aanvullende verzekering gaat fors omhoog.

Basisverzekering en fysiotherapie

Fysiotherapie wordt normaliter niet vergoedt vanuit het basispakket, maar er zijn enkele uitzonderingen:

  • Bij behandeling van etalagebenen
  • Bij incontinentie
  • Tijdens een ziekenhuisopname
  • Bij artrose aan de heup of knie
  • Bij een aandoening die staat vermeld op de chronische lijst

Als je buiten deze aandoeningen fysiotherapie nodig hebt dan zul je deze zelf moeten betalen.

Vergelijken en overstappen

Voor veel mensen die gebruik maken van fysiotherapie is het dit jaar verstandig om de ziektekosten te vergelijken. De kans dat er namelijk wat veranderd is vrij aannemelijk. De verwachting is dan ook dat er een record aantal overstappers zullen zijn. In Nederland maken namelijk veel mensen gebruik van fysiotherapie en deze mensen zijn aangewezen op de vergoeding welke ze voorheen kregen via de zorgverzekering. Nu deze voor een groot deel wordt uitgekleed gaan mensen op zoek naar een voor hun gunstigere zorgverzekering.

2017-11-16T21:10:13+01:00