Ziektekosten 2016 vergelijken

//Ziektekosten 2016 vergelijken

Ziektekosten 2016 vergelijken

Vergelijk de ziektekosten voor 2016

Ga jij ook de ziektekosten vergelijken voor 2016 ? Over enkele maanden dan maken de zorgverzekeraars hun premies weer bekend. Miljoenen Nederlanders zullen dan ook weer de ziektekosten voor 2016 gaan vergelijken. Is het wel verstandig om ieder jaar de ziektekosten te vergelijken ? En ga jij overstappen naar een goedkopere ziektekosten verzekeraar ? En waar moet je op letten als je de zorgverzekeraars gaat vergelijken ?

Ziektekosten vergelijken en overstappen

ziektekosten vergelijkenAls over enkele maanden de zorgpremies weer bekend worden gemaakt dan is het verstandig om de verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Je moet daarbij naar de premie kijken maar ook naar de voorwaarden van de verschillende polissen. Je verzekerd je immers voor je gezondheid het is dan ook een verzekering waarvan je vooraf wel wilt weten waarvoor je wel en en niet verzekerd bent. Het vergelijken van de ziektekosten is best even een tijdrovend klusje maar deze tijd verdien je als je het goed doet ook weer ruimschoots terug. Je zou ieder jaar de ziektekosten verzekeringen moeten vergelijken. Er kan namelijk wat in jouw persoonlijke situatie veranderd zijn, je moet naar de fysiotherapie, je moet een nieuwe bril, je weet dat er een grote ingreep aan je gebit zit aan te komen. En zo zijn er nog vele factoren waardoor het voor jou aantrekkelijk kan zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekering.

Basispakket en aanvullende verzekering

De geboden zorg in het basispakket is voor iedereen gelijk alleen de premie is niet bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Als je dus de ziektekosten gaat vergelijken dan zul je op de prijs van het basispakket moeten letten. Je kunt je ook aanvullend verzekeren deze aanvullende verzekering is er voor zorg welke niet standaard via het basispakket wordt vergoed. Door de aanvullende verzekeringen goed te vergelijken zal je zien dat je veel geld kunt besparen. Je moet echter wel opletten dat je niet alleen naar de te betalen zorgpremie kijkt, ook moet je kijken of de zorgverzekeraar wel afspraken heeft met bijvoorbeeld het ziekenhuis bij jou in de buurt. Je kunt namelijk wel een goedkope zorgverzekering afsluiten maar als je iedere keer dat je naar het ziekenhuis moet een eind moet reizen dan is dit een groot nadeel.

Met onze handige vergelijkingstool kun je zelf de aanvullende verzekeringen aanvinken en daarna zie je meteen wat de premie wordt welke je moet betalen. Je hebt zo in één oogopslag een goed overzicht van de zorg waarvoor je je verzekerd en de prijs die je hier voor moet betalen.

Je kunt ook meteen zien wat het je oplevert als je eventueel het eigen risico vrijwillig verhoogd. Standaard staat het eigen risico op een bepaald bedrag (in 2015 € 375,-) je kunt dit verhogen waardoor je zal zien dat je maandpremie lager zal worden. Als je weet dat je vaak gebruik maakt van de zorg dan is het niet verstandig om het eigen risico te verhogen.

Overstappen ziektekosten verzekering

Als je wilt overstappen naar een andere ziektekosten verzekering dan moet je er rekening mee houden dat je de huidige verzekering voor 1 januari opzegt. Je hebt dan nog tot uiterlijk 31 januari de tijd om je aan te melden bij een nieuwe zorgverzekeraar. Onder bepaalde omstandigheden is het ook mogelijk om tussentijds van zorgverzekering over te stappen.

  • Als de zorgverzekeraar de voorwaarden wijzigt
  • Je vanuit het buitenland komt en in Nederland gaat wonen
  • Je in het buitenland woonachtig bent maar een Nederlandse belastingplichtige bent
  • Je onverzekerd bent maar wel verzekeringsplichtig
  • Je 18 jaar bent geworden
  • Je gaat scheiden
  • Je uit militaire dienst treedt
  • Je bij een nieuwe werkgever een collectieve zorgverzekering afsluit

Zoals je hebt kunnen lezen is het altijd verstandig om aan het einde van het jaar de ziektekosten te vergelijken. Je kunt er een hoop geld mee besparen en je kunt je verzekeren tegen betere voorwaarden.

2015-11-20T11:14:12+01:00