Premies zorgverzekering 2016 bekend

//Premies zorgverzekering 2016 bekend

Premies zorgverzekering 2016 bekend

Zorgverzekering premies 2016 bekend

Inmiddels hebben alle zorgverzekeraars de premie voor de zorgverzekering 2016 bekend gemaakt. Gisteren op 19 november moesten alle premies bekend gemaakt zijn. De premies voor de zorgverzekering zijn voor 2016 wel gestegen maar de stijging is niet zo groot als vooraf was voorspeld. Het ministerie van Volksgezondheid voorspelde namelijk een stijging van 7,7 procent en dit blijkt nu toch allemaal mee te vallen.

Menzis heeft de premie voor 2016 op € 107 gezet dit is een stijging van 2,2%, CZ heeft de premie met 4,4% laten stijgen naar € 104,95 en de premie van Zilveren Kruis is € 109,45 dit is een stijging van 6,8%. Dit zijn de grotere zorgverzekeraars van Nederland en geen van hen hebben een stijging van 7,7 procent doorgevoerd. Doordat de zorgverzekeraars een deel van hun reserves hebben ingezet hebben zij de zorgpremie voor 2016 lager kunnen houden. Zilveren Kruis heeft laten weten dat doordat zij lagere reserves hebben de premie het meest zijn gestegen bij hen.

Doordat de zorgkosten zijn gestegen zijn ook de zorgverzekeringen weer duurder geworden in 2016. Er zijn duurdere en nieuwe medicijnen in het basispakket geplaatst en er worden meer behandelingen vergoedt in het basispakket. Dit alles bij elkaar maakt dat de zorgverzekering duurder is geworden.

Ziektekosten vergelijken

Nu de premies voor de zorgverzekering weer bekend zijn gemaakt gaan de consumenten weer massaal de ziektekosten vergelijken. En het is verstandig om dit ieder jaar te doen en zeker als je weet dat je in 2016 een bepaalde behandeling moet ondergaan is het raadzaam om te kijken of deze vergoedt zal worden bij je zorgverzekeraar. Als dit niet het geval is dan is vergelijken en overstappen een juiste keuze. Door over te stappen van zorgverzekeraar kan je veel geld besparen maar ook de voorwaarden van de zorgverzekering zijn van groot belang. De meeste mensen zullen net aan het einde van het jaar de ziektekosten vergelijken, de piek van het overstappen is dan ook duidelijk in de laatste week van het jaar te meten.

Overstappen van zorgverzekeraar

Overstappen van zorgverzekeraar kan t/m 31 januari 2016. Als je voor 1 januari 2016 overstapt dan zal je huidige zorgverzekering automatisch worden opgezegd. Als je daarna overstapt dan zal je jouw zorgverzekering zelf moeten opzeggen. Het is dus handig als je wilt overstappen om dit voor 1 januari 2016 te doen je kunt dan overstappen met de minste moeite. Overstappen levert vaak wat op, een betere premie of een betere dekking en in bepaalde gevallen allebei. Doordat de zorgbehoefte ieder jaar anders kan zijn is het verstandig om ieder jaar jouw zorgverzekering tegen het licht te houden.

2015-11-20T13:50:16+01:00