Premie zorgverzekering stijgt

/, Zorgverzekering/Premie zorgverzekering stijgt

Premie zorgverzekering stijgt

De zorgpremie zal in 2017 enkele euro’s stijgen en zoals we al eerder schreven zal het eigen risico in 2017 gelijk blijven namelijk 385 euro. Je bent in 2017 dus niet veel meer kwijt aan de zorg dan dit jaar. De zorgpremie zal in 2017 ongeveer 3,50 euro duurder worden dat is een stijging van 42 euro voor het hele jaar.

Basisverzekering 2017

Door de stijging van de zorgpremie in 2017 zal de basisverzekering gemiddeld 103 euro per maand gaan kosten. Dit bedrag is een richtlijn voor de zorgverzekeraars. De premie zal per zorgverzekeraar verschillen, je kunt op de website van jouw verzekeraar zien wat de exacte basispremie voor 2017 zal worden. Zorgverzekeraars moeten op 19 november de premies voor 2017 bekend maken. Zodra alle premies voor de zorg over 2017 bekend zijn kun je deze ook op onze website vinden, je kunt dan meteen de zorgverzekeringen vergelijken zodat je zeker weet dat je niet teveel betaald.

Eigen risico 2017

Dat het eigen risico voor 2017 gelijk blijft dat wisten we al eerder, de prinsjesdagdocumenten waren namelijk al uitgelekt. Ook in 2017 zal het eigen risico dus op 385 euro uitkomen. Er gaan stemmen op om het eigen risico helemaal af te schaffen maar dit kost bijna 4 miljard euro. Om dit gat te dichten zouden alle zorgverzekeringen duurder worden. Aangezien het eigen risico in het leven geroepen is om mensen te ontmoedigen voor ieder klein dingetje maar naar de dokter te stappen zou het afschaffen van het eigen risico dus averechts werken.

Zorgtoeslag omhoog

De zorgtoeslag zal 2 euro per maand stijgen, dus als jij een laag inkomen hebt en zorgtoeslag ontvangt dan zul je op jaarbasis een bedrag 24 euro extra ontvangen aan zorgtoeslag.

Zorgverzekering vergelijken

Om ook in 2017 weer de laagste zorgpremie te betalen zul je de zorgverzekering moeten vergelijken. De meeste mensen vergelijken in de laatste week van het jaar de zorgverzekeringen. In deze periode zullen de meeste ook overstappen van zorgverzekeraar. Met het overstappen kun je een hoop geld besparen op je zorgverzekering. De premies tussen de zorgverzekeraars verschillen nogal dus het is zeker aan te raden om er even goed voor te gaan zitten en de zorgverzekering te vergelijken.

2017-10-21T13:58:33+01:00