Overstappen zorgverzekering tegen lage premie

//Overstappen zorgverzekering tegen lage premie

Overstappen zorgverzekering tegen lage premie

Uit onderzoek is gebleken dat consumenten overstappen van zorgverzekering als de premie lager wordt en de dekking beter. Het onderzoek is uitgevoerd door SAMR in opdracht van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

8 procent zal overstappen

Het aantal mensen welke overstappen van zorgverzekering was vorig jaar 8 procent van de ondervraagden. Ongeveer 20 procent heeft wel overwogen om over te stappen van zorgverzekering en deze groep heeft gekeken naar de premies en de voorwaarden van een andere zorgverzekeraar dan waar ze nu verzekerd zijn. De meeste mensen hebben geen behoefte om over te stappen van zorgverzekering. De voornaamste reden om niet over te stappen is dat men tevreden is bij de huidige zorgverzekeraar. Een andere reden is dat men bijna geen verschil kon vinden tussen de zorgverzekeringen en het overstappen werd door een groot aantal mensen als lastig ervaren.

Zorgverzekering vergelijken

Een zorgverzekering vergelijken wordt bij de meeste mensen alleen in de laatste week van het jaar gedaan. Het is altijd verstandig om ieder jaar de zorgverzekering te vergelijken, doe je dit namelijk niet dan is de kans groot dat je teveel betaald voor jouw zorgverzekering. Bovendien kan er in een jaar veel gebeuren als het op de gezondheid aankomt, wat afgelopen jaar een goedkope zorgverzekering was kan nu wel heel anders zijn. Het vergelijken van de zorgverzekering kan aan het einde van ieder jaar. Doordat veel mensen de laatste week van het jaar vrij zijn is er een duidelijke piek te zien in het aantal mensen welke de zorgverzekeringen vergelijken. Het aantal overstappers is de laatste week van het jaar ook veel hoger dan in de rest van de maand december.

Overstappen zorgverzekering

Als je een goedkope zorgverzekering hebt gevonden dan is het verstandig om over te stappen. Er zijn ook mensen die ieder jaar overstappen omdat ze dan weer bepaalde medische hulp krijgen van de nieuwe verzekeraar waar ze bij de huidige verzekeraar geen recht op hebben. Een voorbeeld hiervan zijn mensen die contactlenzen dragen, om ieder jaar de vergoeding te krijgen stappen ze steeds over van de ene zorgverzekeraar naar de andere. Overstappen van zorgverzekering moet je geregeld hebben voor 1 februari. Je dient de huidige zorgverzekering op te zeggen, je hebt hiervoor de tijd tot 31 december, het beste kan je de opzegging per e-mail of aangetekende brief versturen.

Als je gaat overstappen van zorgverzekering dan zal de nieuwe zorgverzekeraar meestal de oude zorgverzekering voor je opzeggen, dit kan alleen als je je vóór 1 januari bij de nieuwe zorgverzekeraar aangemeld hebt.

2016-08-29T13:53:06+01:00