Lage premie zorgverzekering

//Lage premie zorgverzekering

Lage premie zorgverzekering

Lage premie zorgverzekering

Het klinkt natuurlijk mooi een lage premie voor je zorgverzekering maar let op bij het afsluiten van een ziektekostenverzekering met een lage premie. Uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit blijkt namelijk dat als je een zorgverzekering met een lage premie afsluit je vaak wel verder moet reizen of extra geld moet bijbetalen als je zorg nodig hebt. Voordat je een zorgverzekering afsluit zal je dus eerst de polis goed moeten doornemen.

Budget zorgverzekeringen

ziektekosten vergelijkenDe Nederlandse Zorgautoriteit heeft onderzoek gedaan naar de budgetpolissen om te controleren of deze wel aan de zorgplicht voldeden. De uitkomst is dat alle budgetpolissen welke in Nederland worden aangeboden wel aan de zorgplicht voldoen. Bij alle 17 onderzochte budgetpolissen kwamen wel enkele beperken naar boven ten opzichte van de duurdere zorgpolissen.

Als je een zorgverzekering met een lage premie afsluit dan kan het zo zijn dat de zorgverzekeraar contracten heeft afgesloten met een beperkt aantal zorgaanbieders. Hierdoor zou het dus kunnen gebeuren dat als je naar een ziekenhuis gaat je verder moet reizen. Of je moet 15 tot 50% meer betalen als je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder gaat. Het kan ook zomaar gebeuren dat als je medicijnen of hulpmiddelen nodig hebt je deze alleen via internet kan bestellen.

De zorgverzekeraars welke een zorgverzekering met lage premie aanbieden kunnen dit doen door een selectieve inkoop van ziekenhuiszorg. Bij 10 van de 17 zorgverleners werd dit gedaan.

Als het medisch noodzakelijk is, kan je bij alle budgetpolissen zonder daar extra voor te betalen voor een complexe behandeling naar een academisch ziekenhuis. Ondanks dat dit niet gecontracteerd is.

Het afsluiten van een zorgverzekering met een lage polis kan dus zijn voordelen hebben maar je zult vooraf wel goed de voorwaarden van een dergelijke polis moeten doornemen. Hier door kom je achteraf niet voor verassingen en hoge kosten te staan.

2015-11-20T11:16:27+01:00